Loading...

Egri Kadarka 2021 és Kesudió drazsé

Kategória:

Meglepő kombináció, amikor egy narancsolajjal készült madagaszkári tejcsokoládé mellé egy ilyen gazdag, de nem túláradó vörösbort társítunk. Mégis működik. A csokoládé selymessége, a karamellizált kesudió édeskés karaktere és a narancsolaj határozott, ugyanakkor jól besimuló íze kitűnően kiegészítik egymást. A borban érezhető gyümölcsaromák, így a cseresznye s a szilva mellett egy új tónus is kibontakozik a csoki által. Meggyes-fűszeres felhangok jelennek meg a bor utóízében. A finom hordóhasználatnak köszönhető diszkrét cédrusos-dohányos borjegyek pedig a kesudiós drazséban keltenek új ízeket életre, egy ostyás-kissé kávés karakter jelenik meg benne. A pörkölési jegyekben kiteljesedő párosunk egyedisége, összhangja a lecsengésben mutatkozik meg leginkább.

5 990 FtKlubtag ár: 5391 Ft

Loading...

További információk

BOR

Elegáns színnel és aromákkal indul a bor a pohárban. Rubinvörös, friss gyümölcsös jegyek jellemzik. Fokozatosan bontakozik ki benne a roppanós cseresznye, finom szilva illata. Ízében a gyümölcsösség mellett cédrusos, picit dohányos ízei nem telepednek rá a gyümölcsaromákra, szépen kiegészítik azt. Lecsengése középhosszú, kellemes savai és alig szárító tanninja által meghatározott.

CSOKOLÁDÉ

Kesudió drazsé madagaszkári tejcsokoládéban, narancsolajjal

Összetevők: Kesudió, kakaóbab (Madagascar), nádcukor, kakaóvaj, teljes tejpor, napraforgólecitin, narancsolaj, kakaópor, Kakaó szárazanyag minimum: 62%, Nyomokban szezámmagot, glutént, dióféléket, mandulát tartalmazhat!

HOGYAN KÓSTOLD?

Ügyeljünk arra, hogy a megfelelő hőmérsékleten szolgáljuk fel a bort és a csokoládét., Először kortyoljunk a borból, s csak utána harapjunk a csokoládéba, majd esetleg még egy korty borral fejezzük be a kóstolást., A kóstolt párok között fogyasszunk vizet, vagy egyszerű, nem ízesített sós falatkákat., Kedvező, ha a bor és a csokoládé ízjegyei egymást kiegészítik, felerősítik, de nem oltják ki., Fontos a megfelelő sorrendiség betartása, hogy az aromáknak teret engedve a könnyedebb ízektől haladjunk a teltebb, intenzívebb ízű párok felé., Egyszerűbb a dolgunk, ha a bor érzete közel olyan édeskés (alkoholédesség is számít), mint a csokoládé ízvilága., Magas tannintartalmú bort ne párosítsunk intenzíven kesernyés csokoládéval.

Kapcsolat

Borbolt és Pincészet

3300 Eger, Kistályai út 40.
+36 36 311-552  | +36 30 519-1088 
E-mail cím

Nyitvatartás

H – P: 11:00 – 17.00
Szo: 08.00 – 14.00
V: Zárva

Szépasszonyvölgy

3300 Eger, 46-os pince
+36 30 602 0372

Nyitvatartás

HÉTFŐ: 11.00-18.00
KEDD-SZERDA: ZÁRVA
CSÜTÖRTÖK: 12.00-18.00
PÉNTEK : 12:00-21:00
SZOMBAT: 10.00-21.00
VASÁRNAP: 10.00-18.00

Borturizmus és kóstolás

+36 30 178 7042
E-Mail cím

EXPORT

Barta Éva
+36 20 988 6161
E-Mail cím

Hasznos linkek

Hírlevél

A Feliratkozás gomb megnyomásával kijelentem, hogy elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi irányelveket.

Kövess minket

© 2023 created by kriet.studio

© 2023 created by kriet.studio

Ellenőriznünk kell életkorod

Elmúltál 18 éves?

Sütik használata

Ez az oldal cookie-kat használ szolgáltatásaink nyújtásához és a releváns tartalmak megjelenítéséhez. Oldalunk használatával Ön elismeri, hogy elolvasta és megértette a Cookie-szabályzatunkat, az adatvédelmi szabályzatunkat és a szolgáltatási feltételeinket. A weboldalunk használata, beleértve szolgáltatásainkat és tartalmainkat is, ezen irányelvek és feltételek hatálya alá tartozik.

Az oldalunk használatával Ön elfogadja az Adatvédelmi szabályzatunk feltételeit.