Loading...

Egri Leányka Superior 2018 Késői szüret és Kubai étcsokoládé 75%

Kategória:

Őszi színekben pompázó, napsütötte domboldalak szőlőinek töppedt gyümölcsét idéző aromák rejlenek a borban. Minden egyes aranyló cseppje, mely végig gördül a pohár falán, hordozza a túlérett szőlő édeskés ízeit. Illatában is az ősz hangulatát idézi a bor. Csendben nyiladozó virágok, rózsa és krizantém, frissen hámozott, illatos alma és birs csábít kóstolásra. Ízében fűszeres almakompót, sült alma zamata dominál, melyet az akácméz érzete követ, hosszan elnyújtva a bor édeskés ízét.

A selymes tapintású, ragyogóan fényes kubai étcsokoládé physalis és fahéjvirág tartalmának köszönhetően ezt az ízélményt tovább tudja fokozni. A csokoládé mélyen kakaós, diszkréten füstös ízvilága teltsége révén krémes textúrát kölcsönöz a bornak. Ugyanakkor a bor és a physalis keltette kellemes savasság könnyedebbé teszi a karakteres csokoládé jellegét. Együtt kóstolva őket, a fűszeresség még inkább felerősödik mindkettőjükben. Egy tökéletes, lélekmelengető forralt bor érzete villan fel bennünk, amelyet ezúttal a fahéjvirág simogatóan kedves aromái tesznek emlékezetessé. (CsokiLaBor)

5 990 FtKlubtag ár: 5391 Ft

Loading...

További információk

CSOKOLÁDÉ

Kakaómassza, cukor, kakaóvaj, GMO- mentes szója lecitin, karamellizált Physalis (Physalis, nádcukor), fahéjvirág Kakaó szárazanyag minimum: 75% Nyomokban glutént, tejet, dió- és mogyoróféléket tartalmazhat! Száraz, hűvös helyen tárolandó, min +12°C – max +20°C között. 70 g kiszerelés.

BOR

Kiváló évjárat volt, gyönyörű alapanyagot sikerült szüretelnünk. A szőlő csodásan betöppedt, keveredve bothrytises szemekkel. Október legvégén szüreteltük, amit egy napig hidegen áztattunk. Préselés után a mustot ülepítettük, majd a szín mustot ami 27 mustfokos volt, beoltottuk. Az erjesztés hidegen történt, ami kb. 40 napig tartott. Az így kierjesztett bort leszíneltük és a felét 5 hl-es új töltésű hordókban érleltük nyolc hónapig, míg a másik része kóracél tartályban pihent. Augusztusban összeházasítottuk, majd október elején palackoztuk. 7000 palack készült. Alkohol: 15,44%, Cukor: 50,6 g/l, Sav: 5,44 g/l, Cukormentes extrakt: 33 g/l, Szabad kéndioxid: 22 mg/l

HOGYAN KÓSTOLD?

Ügyeljünk arra, hogy a megfelelő hőmérsékleten szolgáljuk fel a bort és a csokoládét., Először kortyoljunk a borból, s csak utána harapjunk a csokoládéba, majd esetleg még egy korty borral fejezzük be a kóstolást., A kóstolt párok között fogyasszunk vizet, vagy egyszerű, nem ízesített sós falatkákat., Kedvező, ha a bor és a csokoládé ízjegyei egymást kiegészítik, felerősítik, de nem oltják ki., Fontos a megfelelő sorrendiség betartása, hogy az aromáknak teret engedve a könnyedebb ízektől haladjunk a teltebb, intenzívebb ízű párok felé., Egyszerűbb a dolgunk, ha a bor érzete közel olyan édeskés (alkoholédesség is számít), mint a csokoládé ízvilága., Magas tannintartalmú bort ne párosítsunk intenzíven kesernyés csokoládéval.

Kapcsolat

Borbolt és Pincészet

3300 Eger, Kistályai út 40.
+36 36 311-552  | +36 30 519-1088 
E-mail cím

Nyitvatartás

H – P: 11:00 – 17.00
Szo: 08.00 – 14.00
V: Zárva

Szépasszonyvölgy

3300 Eger, 46-os pince
+36 30 602 0372

Nyitvatartás

HÉTFŐ: 11.00-18.00
KEDD-SZERDA: ZÁRVA
CSÜTÖRTÖK: 12.00-18.00
PÉNTEK : 12:00-21:00
SZOMBAT: 10.00-21.00
VASÁRNAP: 10.00-18.00

Borturizmus és kóstolás

+36 30 178 7042
E-Mail cím

EXPORT

Barta Éva
+36 20 988 6161
E-Mail cím

Hasznos linkek

Hírlevél

A Feliratkozás gomb megnyomásával kijelentem, hogy elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi irányelveket.

Kövess minket

© 2023 created by kriet.studio

© 2023 created by kriet.studio

Ellenőriznünk kell életkorod

Elmúltál 18 éves?

Sütik használata

Ez az oldal cookie-kat használ szolgáltatásaink nyújtásához és a releváns tartalmak megjelenítéséhez. Oldalunk használatával Ön elismeri, hogy elolvasta és megértette a Cookie-szabályzatunkat, az adatvédelmi szabályzatunkat és a szolgáltatási feltételeinket. A weboldalunk használata, beleértve szolgáltatásainkat és tartalmainkat is, ezen irányelvek és feltételek hatálya alá tartozik.

Az oldalunk használatával Ön elfogadja az Adatvédelmi szabályzatunk feltételeit.