További információk
CSOKOLÁDÉ | Kakaómassza, cukor, kakaóvaj, GMO- mentes szója lecitin, karamellizált Physalis (Physalis, nádcukor), fahéjvirág Kakaó szárazanyag minimum: 75% Nyomokban glutént, tejet, dió- és mogyoróféléket tartalmazhat! Száraz, hűvös helyen tárolandó, min +12°C – max +20°C között. 70 g kiszerelés. |
---|---|
BOR | Kiváló évjárat volt, gyönyörű alapanyagot sikerült szüretelnünk. A szőlő csodásan betöppedt, keveredve bothrytises szemekkel. Október legvégén szüreteltük, amit egy napig hidegen áztattunk. Préselés után a mustot ülepítettük, majd a szín mustot ami 27 mustfokos volt, beoltottuk. Az erjesztés hidegen történt, ami kb. 40 napig tartott. Az így kierjesztett bort leszíneltük és a felét 5 hl-es új töltésű hordókban érleltük nyolc hónapig, míg a másik része kóracél tartályban pihent. Augusztusban összeházasítottuk, majd október elején palackoztuk. 7000 palack készült. Alkohol: 15,44%, Cukor: 50,6 g/l, Sav: 5,44 g/l, Cukormentes extrakt: 33 g/l, Szabad kéndioxid: 22 mg/l |
HOGYAN KÓSTOLD? | Ügyeljünk arra, hogy a megfelelő hőmérsékleten szolgáljuk fel a bort és a csokoládét., Először kortyoljunk a borból, s csak utána harapjunk a csokoládéba, majd esetleg még egy korty borral fejezzük be a kóstolást., A kóstolt párok között fogyasszunk vizet, vagy egyszerű, nem ízesített sós falatkákat., Kedvező, ha a bor és a csokoládé ízjegyei egymást kiegészítik, felerősítik, de nem oltják ki., Fontos a megfelelő sorrendiség betartása, hogy az aromáknak teret engedve a könnyedebb ízektől haladjunk a teltebb, intenzívebb ízű párok felé., Egyszerűbb a dolgunk, ha a bor érzete közel olyan édeskés (alkoholédesség is számít), mint a csokoládé ízvilága., Magas tannintartalmú bort ne párosítsunk intenzíven kesernyés csokoládéval. |