Loading...

Egri Csillag Superior 2022 és Madagaszkári tejcsokoládé

Kategória:

Az aromákkal gazdagon megáldott házasítás és a mély ízeivel jellemezhető csokoládé együtt színpompás egységet alkot. Fehér borhoz csokoládét kóstolni mindig kihívás, ám a borhoz illeszkedő kajszis-balzsamecetes, gyümölcsízekben bővelkedő csoki kitűnő társa ennek az üde, kellemes bornak. A Csillagban megjelenő hársmézes-őszibarackos, citrusos ízek a csoki által kísérve csak még inkább felerősödnek. A kakaóbabtöret roppanóssága önmagában is élményt nyújt a kóstoló számára, ugyanakkor egy izgalmas likőrboros karaktert is kölcsönöz a bornak. Fiatalos ízek jellemzik a csokit és a bort egyaránt. A páros szép savakkal, élénk ízekkel, s a gyümölcsök keltette izgalmas összecsengésekkel búcsúzik a lecsengésben.

5 990 FtKlubtag ár: 5391 Ft

Loading...

További információk

BOR

Csillogó, aranyba hajló színű bor. Illatában eleinte őszibarack, hársméz és cukordinnye jelenik meg, majd ahogy melegszik kis vajas kukorica illat is felsejlik.Ízében még több mézesség, friss szőlő zamata párosul a finomseprős vajasság mellé.Krémes, selymes bor, ami finom savai révén jól balanszírozott, hosszú lecsengésű. Utóízében körte és nagyon pici kesernye gazdagítja az egyébként is összetett bort.

CSOKOLÁDÉ

Madagaszkári tejcsokoládé barackkal, kakaóbab törettel és balzsamecettel

Összetevők: Kakaóbab (Madagascar), nádcukor, kakaóvaj, teljes tejpor, napraforgólecitin, barackpor, sárgabarackos-bodzás balzsamecet, Kakaó szárazanyag minimum: 50 %, Nyomokban szezámmagot, glutént, mandulát és dióféléket tartalmazhat!

HOGYAN KÓSTOLD?

Ügyeljünk arra, hogy a megfelelő hőmérsékleten szolgáljuk fel a bort és a csokoládét., Először kortyoljunk a borból, s csak utána harapjunk a csokoládéba, majd esetleg még egy korty borral fejezzük be a kóstolást., A kóstolt párok között fogyasszunk vizet, vagy egyszerű, nem ízesített sós falatkákat., Kedvező, ha a bor és a csokoládé ízjegyei egymást kiegészítik, felerősítik, de nem oltják ki., Fontos a megfelelő sorrendiség betartása, hogy az aromáknak teret engedve a könnyedebb ízektől haladjunk a teltebb, intenzívebb ízű párok felé., Egyszerűbb a dolgunk, ha a bor érzete közel olyan édeskés (alkoholédesség is számít), mint a csokoládé ízvilága., Magas tannintartalmú bort ne párosítsunk intenzíven kesernyés csokoládéval.

Kapcsolat

Borbolt és Pincészet

3300 Eger, Kistályai út 40.
+36 36 311-552  | +36 30 519-1088 
E-mail cím

Nyitvatartás

H – P: 11:00 – 17.00
Szo: 08.00 – 14.00
V: Zárva

Szépasszonyvölgy

3300 Eger, 46-os pince
+36 30 602 0372

Nyitvatartás

HÉTFŐ: 11.00-18.00
KEDD-SZERDA: ZÁRVA
CSÜTÖRTÖK: 12.00-18.00
PÉNTEK : 12:00-21:00
SZOMBAT: 10.00-21.00
VASÁRNAP: 10.00-18.00

Borturizmus és kóstolás

+36 30 178 7042
E-Mail cím

EXPORT

Barta Éva
+36 20 988 6161
E-Mail cím

Hasznos linkek

Hírlevél

A Feliratkozás gomb megnyomásával kijelentem, hogy elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi irányelveket.

Kövess minket

© 2023 created by kriet.studio

© 2023 created by kriet.studio

Ellenőriznünk kell életkorod

Elmúltál 18 éves?

Sütik használata

Ez az oldal cookie-kat használ szolgáltatásaink nyújtásához és a releváns tartalmak megjelenítéséhez. Oldalunk használatával Ön elismeri, hogy elolvasta és megértette a Cookie-szabályzatunkat, az adatvédelmi szabályzatunkat és a szolgáltatási feltételeinket. A weboldalunk használata, beleértve szolgáltatásainkat és tartalmainkat is, ezen irányelvek és feltételek hatálya alá tartozik.

Az oldalunk használatával Ön elfogadja az Adatvédelmi szabályzatunk feltételeit.