Loading...

Várvédő Egri Bikavér Superior 2018 és Dominikai étcsokoládé

Kategória:

Várvédő Egri Bikavér Superior 2018: “Komoly bor, komoly embereknek. Mély színe, akárcsak mély illata tekintélyt parancsoló.Aromájában a palackbuké és a fahordós érlelés jegyei fűszerek, dohány és cédrus formájában bontakoznak ki.Egyfajta finom likőrösség hatja át illatát, ízét egyaránt, amiről magas, de jól integrált alkoholtartalma gondoskodik.Savai lágyak, csersavai bársonyosak. A bor egész karaktere melegséget áraszt.Csokoládé és kis krétás érzet is fel-felvillan benne. Nagy ívű, nagy testű bor, hosszú ideig megmaradó lecsengéssel.” – Bernáth-Ulcz Adél, CsokiLaBor

Dominikai étcsokoládé aszaltszilvával vörös voatsiperifery borssal: Kakaóbab, cukor, kakaóvaj, szója lecitin, vanília, aszalt szilva, vörös voatsiperifery bors

Kakaó szárazanyag minimum: 64%

Rendkívül karakteres csokoládé. Már az illatában is azonnal érződik ennek a különleges, kissé fás illatú borsnak az aromája. Megkóstolva a dominikai csokoládé és a hozzáadott aszalt szilva gyümölcsössége eleinte felülkerekedik a bors dominanciáján, így abból szinte csak egy kellemes melegséget keltő hatás érvényesül. A falat legvégén aztán újra ennek a páratlan ízvilágú borsnak az egyedi földes-fás, kissé csípős pikantériája hódít teret egy határozott ízjegyet és emléket hagyva maga után.

8 990 FtKlubtag ár: 8091 Ft

Loading...

További információk

BOR

"Komoly bor, komoly embereknek. Mély színe, akárcsak mély illata tekintélyt parancsoló.Aromájában a palackbuké és a fahordós érlelés jegyei fűszerek, dohány és cédrus formájában bontakoznak ki.Egyfajta finom likőrösség hatja át illatát, ízét egyaránt, amiről magas, de jól integrált alkoholtartalma gondoskodik.Savai lágyak, csersavai bársonyosak. A bor egész karaktere melegséget áraszt.Csokoládé és kis krétás érzet is fel-felvillan benne. Nagy ívű, nagy testű bor, hosszú ideig megmaradó lecsengéssel." – Bernáth-Ulcz Adél, CsokiLaBor

CSOKOLÁDÉ

Kakaóbab, cukor, kakaóvaj, szója lecitin, vanília, aszalt szilva, vörös voatsiperifery bors Kakaó szárazanyag minimum: 64% Nyomokban glutént, tejet és dióféléket tartalmazhat! Száraz, hűvös helyen Min +12°C – Max +20°C 70 g

HOGYAN KÓSTOLD?

Ügyeljünk arra, hogy a megfelelő hőmérsékleten szolgáljuk fel a bort és a csokoládét., Először kortyoljunk a borból, s csak utána harapjunk a csokoládéba, majd esetleg még egy korty borral fejezzük be a kóstolást., A kóstolt párok között fogyasszunk vizet, vagy egyszerű, nem ízesített sós falatkákat., Kedvező, ha a bor és a csokoládé ízjegyei egymást kiegészítik, felerősítik, de nem oltják ki., Fontos a megfelelő sorrendiség betartása, hogy az aromáknak teret engedve a könnyedebb ízektől haladjunk a teltebb, intenzívebb ízű párok felé., Egyszerűbb a dolgunk, ha a bor érzete közel olyan édeskés (alkoholédesség is számít), mint a csokoládé ízvilága., Magas tannintartalmú bort ne párosítsunk intenzíven kesernyés csokoládéval.

Kapcsolat

Borbolt és Pincészet

3300 Eger, Kistályai út 40.
+36 36 311-552  | +36 30 519-1088 
E-mail cím

Nyitvatartás

H – P: 11:00 – 17.00
Szo: 08.00 – 14.00
V: Zárva

Szépasszonyvölgy

3300 Eger, 46-os pince
+36 30 602 0372

Nyitvatartás

HÉTFŐ: 11.00-18.00
KEDD-SZERDA: ZÁRVA
CSÜTÖRTÖK: 12.00-18.00
PÉNTEK : 12:00-21:00
SZOMBAT: 10.00-21.00
VASÁRNAP: 10.00-18.00

Borturizmus és kóstolás

+36 30 178 7042
E-Mail cím

EXPORT

Barta Éva
+36 20 988 6161
E-Mail cím

Hasznos linkek

Hírlevél

A Feliratkozás gomb megnyomásával kijelentem, hogy elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi irányelveket.

Kövess minket

© 2023 created by kriet.studio

© 2023 created by kriet.studio

Ellenőriznünk kell életkorod

Elmúltál 18 éves?

Sütik használata

Ez az oldal cookie-kat használ szolgáltatásaink nyújtásához és a releváns tartalmak megjelenítéséhez. Oldalunk használatával Ön elismeri, hogy elolvasta és megértette a Cookie-szabályzatunkat, az adatvédelmi szabályzatunkat és a szolgáltatási feltételeinket. A weboldalunk használata, beleértve szolgáltatásainkat és tartalmainkat is, ezen irányelvek és feltételek hatálya alá tartozik.

Az oldalunk használatával Ön elfogadja az Adatvédelmi szabályzatunk feltételeit.