További információk
BOR | "Komoly bor, komoly embereknek. Mély színe, akárcsak mély illata tekintélyt parancsoló.Aromájában a palackbuké és a fahordós érlelés jegyei fűszerek, dohány és cédrus formájában bontakoznak ki.Egyfajta finom likőrösség hatja át illatát, ízét egyaránt, amiről magas, de jól integrált alkoholtartalma gondoskodik.Savai lágyak, csersavai bársonyosak. A bor egész karaktere melegséget áraszt.Csokoládé és kis krétás érzet is fel-felvillan benne. Nagy ívű, nagy testű bor, hosszú ideig megmaradó lecsengéssel." – Bernáth-Ulcz Adél, CsokiLaBor |
---|---|
CSOKOLÁDÉ | Kakaóbab, cukor, kakaóvaj, szója lecitin, vanília, aszalt szilva, vörös voatsiperifery bors Kakaó szárazanyag minimum: 64% Nyomokban glutént, tejet és dióféléket tartalmazhat! Száraz, hűvös helyen Min +12°C – Max +20°C 70 g |
HOGYAN KÓSTOLD? | Ügyeljünk arra, hogy a megfelelő hőmérsékleten szolgáljuk fel a bort és a csokoládét., Először kortyoljunk a borból, s csak utána harapjunk a csokoládéba, majd esetleg még egy korty borral fejezzük be a kóstolást., A kóstolt párok között fogyasszunk vizet, vagy egyszerű, nem ízesített sós falatkákat., Kedvező, ha a bor és a csokoládé ízjegyei egymást kiegészítik, felerősítik, de nem oltják ki., Fontos a megfelelő sorrendiség betartása, hogy az aromáknak teret engedve a könnyedebb ízektől haladjunk a teltebb, intenzívebb ízű párok felé., Egyszerűbb a dolgunk, ha a bor érzete közel olyan édeskés (alkoholédesség is számít), mint a csokoládé ízvilága., Magas tannintartalmú bort ne párosítsunk intenzíven kesernyés csokoládéval. |