További információk
BOR | Elegáns színnel és aromákkal indul a bor a pohárban. Rubinvörös, friss gyümölcsös jegyek jellemzik. Fokozatosan bontakozik ki benne a roppanós cseresznye, finom szilva illata. Ízében a gyümölcsösség mellett cédrusos, picit dohányos ízei nem telepednek rá a gyümölcsaromákra, szépen kiegészítik azt. Lecsengése középhosszú, kellemes savai és alig szárító tanninja által meghatározott. |
---|---|
CSOKOLÁDÉ | Kesudió drazsé madagaszkári tejcsokoládéban, narancsolajjal Összetevők: Kesudió, kakaóbab (Madagascar), nádcukor, kakaóvaj, teljes tejpor, napraforgólecitin, narancsolaj, kakaópor, Kakaó szárazanyag minimum: 62%, Nyomokban szezámmagot, glutént, dióféléket, mandulát tartalmazhat! |
HOGYAN KÓSTOLD? | Ügyeljünk arra, hogy a megfelelő hőmérsékleten szolgáljuk fel a bort és a csokoládét., Először kortyoljunk a borból, s csak utána harapjunk a csokoládéba, majd esetleg még egy korty borral fejezzük be a kóstolást., A kóstolt párok között fogyasszunk vizet, vagy egyszerű, nem ízesített sós falatkákat., Kedvező, ha a bor és a csokoládé ízjegyei egymást kiegészítik, felerősítik, de nem oltják ki., Fontos a megfelelő sorrendiség betartása, hogy az aromáknak teret engedve a könnyedebb ízektől haladjunk a teltebb, intenzívebb ízű párok felé., Egyszerűbb a dolgunk, ha a bor érzete közel olyan édeskés (alkoholédesség is számít), mint a csokoládé ízvilága., Magas tannintartalmú bort ne párosítsunk intenzíven kesernyés csokoládéval. |