További információk
BOR | Csillogó, aranyba hajló színű bor. Illatában eleinte őszibarack, hársméz és cukordinnye jelenik meg, majd ahogy melegszik kis vajas kukorica illat is felsejlik.Ízében még több mézesség, friss szőlő zamata párosul a finomseprős vajasság mellé.Krémes, selymes bor, ami finom savai révén jól balanszírozott, hosszú lecsengésű. Utóízében körte és nagyon pici kesernye gazdagítja az egyébként is összetett bort. |
---|---|
CSOKOLÁDÉ | Madagaszkári tejcsokoládé barackkal, kakaóbab törettel és balzsamecettel Összetevők: Kakaóbab (Madagascar), nádcukor, kakaóvaj, teljes tejpor, napraforgólecitin, barackpor, sárgabarackos-bodzás balzsamecet, Kakaó szárazanyag minimum: 50 %, Nyomokban szezámmagot, glutént, mandulát és dióféléket tartalmazhat! |
HOGYAN KÓSTOLD? | Ügyeljünk arra, hogy a megfelelő hőmérsékleten szolgáljuk fel a bort és a csokoládét., Először kortyoljunk a borból, s csak utána harapjunk a csokoládéba, majd esetleg még egy korty borral fejezzük be a kóstolást., A kóstolt párok között fogyasszunk vizet, vagy egyszerű, nem ízesített sós falatkákat., Kedvező, ha a bor és a csokoládé ízjegyei egymást kiegészítik, felerősítik, de nem oltják ki., Fontos a megfelelő sorrendiség betartása, hogy az aromáknak teret engedve a könnyedebb ízektől haladjunk a teltebb, intenzívebb ízű párok felé., Egyszerűbb a dolgunk, ha a bor érzete közel olyan édeskés (alkoholédesség is számít), mint a csokoládé ízvilága., Magas tannintartalmú bort ne párosítsunk intenzíven kesernyés csokoládéval. |