További információk
EGYSÉGÁR | 9200 Ft/l |
---|---|
ÖSSZETÉTEL | Leányka |
SZÜRET IDŐPONTJA | október |
BORKÉSZÍTÉS | A töppedt de nem aszús szőlő október végén lett szüretelve az Almagyar dűlőben. A beérkező szőlőt zúztuk, bogyóztuk, a mustot 1 napig ülepítettük majd ezt 10 Co – on hidegen erjesztettük. Erjedés után derítettük. Az alapbor 5 hl-es tölgyfahordóba és 20 hl-es ászokhordóba került 10 hónapig. Ezt követően kóracél tartályba összefejtettük. A bort 2017 májusában töltöttük palackba. A borászat első superior kategóriájú leányka bora. |
ANALITIKA | Alk.: 13, 07%, Cukorkmentes Extrakt: 27, 1 g/l, Savtartalom: 5, 0 g/l, Maradékcukor: 2, 9 g/l |
KISZERELÉS | 750 ml |
ÉTELAJÁNLAT | Fogyasztását 12-14 fokon ajánljuk, halakhoz és szárnyasokhoz. |
DÍJAK | Aranyérem – Mundus Vini Summer Tasting 2017, |