Kerüljön idén Egri Csillag a Húsvéti asztalra

Kékfrankos, Egri Bikavér, Kadarka, Siller, Rosé – mind, mind illenek a hagyományos Húsvéti menühöz: a sonka, a tojás, kalács és a friss tavaszi zöldségek kísérőjeként. Mi most mégis mást ajánlunk.

A hagyományok megtartása, sőt továbbadása rendkívül fontos modernizált, felgyorsult életünkben, ám miért ne lehetne ezeket a szokásokat színesíteni új ízekkel, új normákkal? Mi most arra ösztönözünk, hogy idén készíts a Húsvéti menühöz valami újat, valami izgalmasabbat is.

Az Egri borvidéken a március mindig az Egri Csillagról szól. Onnantól, hogy az Egri Borvidék pincészetei között 2010-ben megfogalmazódott a vágy és igény arra, hogy elkészítsük az Egri Bikavér fehér párját, mi is minden évben összeházasítjuk Egri Csillag borunkat, melynek a legkiválóbb évjáratait Superior minősítésben is palackba töltjük. A 2022-es évjárat különösen komplex és gazdag ízélményt adott, amit James Suckling is 91 pontra értékelt. Ő így fogalmazott a borral kapcsolatban: Illatában friss citrom, szeletelt körte, orchidea virág és meszes talaj. Közepes testű, strukturált és ropogós, élénk savak teszik vakmerővé. Szövetes és ásványos lecsengés.

Mit főzzünk mellé? Alapvetően Spenótos Spatzle, jércemell, koktélparadicsom, cukkini, fenyőmag, cukorborsó, mozzarella, bazsalikom-olaj a tökéletesen passzoló ízek a borhoz.

A Húsvéti asztalra szánt olyan komolyabb salátákhoz is rendkívül jól passzol, mint az Olivier saláta. A recept nagyon egyszerű és ízlés szerint variálható, kiegészíthető. A komplex ízélményhez tegyünk bele burgonyát, újhagymát, zöldborsót, sárgarépát, savanyú uborkát, kukoricát és természetesen füstölt sonkát, illetve főtt tojást. Ízesítsük majonézzel, petrezselyemmel és sóval, borssal. 

EGRI CSILLAG SUPERIOR 2022

EGY KÜLÖNLEGES ÉVJÁRAT

Fényes, aranybahajló színe, viszonylag komótos lefolyása a pohár falán, kecsegtető látványt nyújt. Illata gyorsan nyílik, csak úgy sorjáznak a bort alkotó fajták aromái, a kicsit teltebb hársmézes nyitányt a könnyedebb őszibarackos, fehér virágos jegyek követik. Közben pedig egy enyhe zöldfűszeres tónus is elő-elő bukkan a háttérből. Ízében is ez a fajta intenzitás jellemző. Az előbbi aromákat a zöldalma, a citrusosság és a vibráló savak teszik élettelivé. Feszes, karakteres, hosszú lecsengésű, igazán jól eltalált házasítási arányú bor.

Kapcsolat

Borbolt és Pincészet

3300 Eger, Kistályai út 40.
+36 36 311-552  | +36 30 519-1088 
E-mail cím

Nyitvatartás

H – P: 11:00 – 17.00
Szo: 08.00 – 14.00
V: Zárva

Szépasszonyvölgy

3300 Eger, 46-os pince
+36 30 602 0372

Nyitvatartás

HÉTFŐ: 11.00-18.00
KEDD-SZERDA: ZÁRVA
CSÜTÖRTÖK: 12.00-18.00
PÉNTEK : 12:00-21:00
SZOMBAT: 10.00-21.00
VASÁRNAP: 10.00-18.00

Borturizmus és kóstolás

+36 30 178 7042
E-Mail cím

EXPORT

Barta Éva
+36 20 988 6161
E-Mail cím

Hasznos linkek

Hírlevél

A Feliratkozás gomb megnyomásával kijelentem, hogy elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi irányelveket.

Kövess minket

© 2023 created by kriet.studio

© 2023 created by kriet.studio

Ellenőriznünk kell életkorod

Elmúltál 18 éves?

Sütik használata

Ez az oldal cookie-kat használ szolgáltatásaink nyújtásához és a releváns tartalmak megjelenítéséhez. Oldalunk használatával Ön elismeri, hogy elolvasta és megértette a Cookie-szabályzatunkat, az adatvédelmi szabályzatunkat és a szolgáltatási feltételeinket. A weboldalunk használata, beleértve szolgáltatásainkat és tartalmainkat is, ezen irányelvek és feltételek hatálya alá tartozik.

Az oldalunk használatával Ön elfogadja az Adatvédelmi szabályzatunk feltételeit.