[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1619014122173{margin-bottom: 0px !important;}”]Hitvallásunk, hogy a tradicionális borkészítési technológiák alkalmazása mellett és mindinkább azzal párhuzamosan, folyamatosan fejlődjünk, kutassuk a legújabb és legmodernebb technológiai eljárásokat is.
A vegán bor fogalma egy valósi újdonság a technológia terén, holott azt hinnénk, hogy minden bor vegán. Ez nem minden esetben van így, mert egyes derítési eljárásoknál legtöbbször olyan adalékanyagok az elterjedtek, melyek tartalmaznak állati eredetű fehérjéket, például tojás származékokat. A vegán borok esetében viszont semmilyen állati eredetű anyaggal nem találkozik a bor az elkészítési folyamata során, ezek a derítő és pelyhesítő anyagok tekintetében sem, így a vegán életmódot követő borkedvelőknek sem kell lemondani a kóstolás öröméről.
Ilyen eljárással készítettük el a Leányka borunk 2020-as évjáratát és büszkén mutatjuk be, hiszen már meg is kapta hivatalosan is a VEGÁN tanúsítványt.
Hogyan készült? A szőlőt 2020 szeptemberében szüreteltük le 39 éves tőkékről az Almagyar dűlőben. Bogyózás-zúzás után a préselés kíméletesen pneumatikus présben történt. A mustot ülepítés után erjesztettük ki reduktív körülmények között, majd pedig acéltartályban érleltük az újbort, amit 2021. február 2.-án palackoztuk.
A következő éváratokban mindenképpen tervezzük, hogy egyre több tételünk készül majd ezzel az eljárással, mivel egyre közelebb áll hozzánk a reform szemlélet.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_button dimension=”flat” size=”medium” url=”https://tothferencpinceszet.hu/borok/leanyka-2020/” align=”center” btn_hover_bg=”#dd3333″]MEGKÓSTOLOM[/mk_button][/vc_column][/vc_row]