Loading...

Egri Csillag Superior 2023 és Madagaszkári tejcsokoládé

Kategória:

Az aromákkal gazdagon megáldott házasítás és a mély ízeivel jellemezhető csokoládé együtt színpompás egységet alkot. Fehér borhoz csokoládét kóstolni mindig kihívás, ám a borhoz illeszkedő kajszis-balzsamecetes, gyümölcsízekben bővelkedő csoki kitűnő társa ennek az üde, kellemes bornak. A Csillagban megjelenő hársmézes-őszibarackos, citrusos ízek a csoki által kísérve csak még inkább felerősödnek. A kakaóbabtöret roppanóssága önmagában is élményt nyújt a kóstoló számára, ugyanakkor egy izgalmas likőrboros karaktert is kölcsönöz a bornak. Fiatalos ízek jellemzik a csokit és a bort egyaránt. A páros szép savakkal, élénk ízekkel, s a gyümölcsök keltette izgalmas összecsengésekkel búcsúzik a lecsengésben.

6 290 FtKlubtag ár: 5661 Ft

Loading...

További információk

BOR

Csillogó szalmasárga színű, intenzív illatú bor. Méz, narancsvirág, ananász, s egy kis friss birs lenyomata érződik aromáiban. A korty jó savakkal, sárga almás-citrusos, élénk ízekkel indul. Majd lecsengésében a gyümölcsös jegyek mellett egy kis selymes-mézes édes érzet teszi kerekké a bor karakterét. Finom, üde, friss bor hosszú utóízzel.

CSOKOLÁDÉ

Madagaszkári tejcsokoládé barackkal, kakaóbab törettel és balzsamecettel

Összetevők: Kakaóbab (Madagascar), nádcukor, kakaóvaj, teljes tejpor, napraforgólecitin, barackpor, sárgabarackos-bodzás balzsamecet, Kakaó szárazanyag minimum: 50 %, Nyomokban szezámmagot, glutént, mandulát és dióféléket tartalmazhat!

HOGYAN KÓSTOLD?

Ügyeljünk arra, hogy a megfelelő hőmérsékleten szolgáljuk fel a bort és a csokoládét., Először kortyoljunk a borból, s csak utána harapjunk a csokoládéba, majd esetleg még egy korty borral fejezzük be a kóstolást., A kóstolt párok között fogyasszunk vizet, vagy egyszerű, nem ízesített sós falatkákat., Kedvező, ha a bor és a csokoládé ízjegyei egymást kiegészítik, felerősítik, de nem oltják ki., Fontos a megfelelő sorrendiség betartása, hogy az aromáknak teret engedve a könnyedebb ízektől haladjunk a teltebb, intenzívebb ízű párok felé., Egyszerűbb a dolgunk, ha a bor érzete közel olyan édeskés (alkoholédesség is számít), mint a csokoládé ízvilága., Magas tannintartalmú bort ne párosítsunk intenzíven kesernyés csokoládéval.

Ellenőriznünk kell életkorod

Elmúltál 18 éves?

Sütik használata

Ez az oldal cookie-kat használ szolgáltatásaink nyújtásához és a releváns tartalmak megjelenítéséhez. Oldalunk használatával Ön elismeri, hogy elolvasta és megértette a Cookie-szabályzatunkat, az adatvédelmi szabályzatunkat és a szolgáltatási feltételeinket. A weboldalunk használata, beleértve szolgáltatásainkat és tartalmainkat is, ezen irányelvek és feltételek hatálya alá tartozik.

Az oldalunk használatával Ön elfogadja az Adatvédelmi szabályzatunk feltételeit.