További információk
EGYSÉGÁR | 15866, 66 Ft/l |
---|---|
ÖSSZETÉTEL | Leányka |
TŐKÉK ÉLETKORA (ÉV) | 35 |
TŐKE/HEKTÁR | 3333 |
MŰVELÉSMÓD | guyot |
SZÜRET IDŐPONTJA | október vége |
BORKÉSZÍTÉS | Késői szüretelésű Leányka, október végén szüreteltük, az Almagyar dűlőben. Zúzás-bogyózás után a cefrét egy napig hidegen áztattuk, majd ezt követően préseltük. A mustot 6 C-on, ülepítettük, majd másnap a tiszta mustot beoltottuk és 12 fokon erjesztettük. Az erjesztés kb. 6 hétig tartott, ekkor a durva seprőről lefejtettük, és 2db 5 hl-es másodtöltésű hordóban érleltük. 15 hónapot töltött hordóban, majd lederítettük, és 2018 áprilisában palackoztuk. |
ANALITIKA | Alk.: 13, 68 %, Cukorkmentes Extrakt: 32, 5 g/l, Savtartalom: 5, 7 g/l, Maradékcukor: 2, 0 g/l |
KISZERELÉS | 750 ml |
DÍJAK | Aranyérem – VinAgora Nemzetközi Borverseny 2018, |