További információk
EGYSÉGÁR | 26533, 33 Ft/l |
---|---|
ÖSSZETÉTEL | Kékfrankos |
TŐKÉK ÉLETKORA (ÉV) | 6 |
TŐKE/HEKTÁR | 5208 |
MŰVELÉSMÓD | kordon |
SZÜRET IDŐPONTJA | október |
BORKÉSZÍTÉS | 2013-ban a száraz, meleg tavaszt egy szintén meleg, csapadékszegény nyár követte. Augusztus végén volt egy kéthetes eső, az ősz viszont szintén száraz, hosszú és meleg volt, aminek köszönhetően tökéletesen beérett gyönyörű alapanyagot sikerült szüretelnünk. A kedvező időjárásnak köszönhetően a szőlő töppedésnek indult. Október 21-én 170 kg töppedt mazsolás szemet válogattunk le a 25 sor Weisbergi Kékfrankosunkról. Másnap megkezdtük a szüretet. A szőlő 100%-ban egészséges, tökéletesen érett volt, a mustfok 22, a sav 6, 7 g/l. Zúzás, bogyózás után a cefre egy részét 10 hl-es kádban erjesztettük a mazsolás szemekkel együtt. Ezt három hétig csömöszöltük, majd a félédesre kierjedt cefrét kipréseltük. Préselés után ülepítettük és az erről lefejtett bort egy alapderítés után 5 hl-es másodtöltésű hordóba tettük. A bor négy évet töltött a hordóban. A végeredmény ez a telt, extraktban gazdag, komplex bor, amelyben az érlelés során kialakult hordós jegyek mellett megjelennek a konyakmeggyes-csokis aromák. |
ANALITIKA | Alk.: 15, 27%, Cukorkmentes Extrakt: 26, 6 g/l, Savtartalom: 5, 0 g/l, Maradékcukor: 1, 6 g/l |
KISZERELÉS | 750 ml |
DÍJAK | Super 12 – Magyar Borszakírók Köre |