További információk
BOR | Középmély gránátba hajló színű. Illata fajtajelleges, diszkrét fűszeresség kíséretében piros gyümölcsök, csipkebogyó, ribiszke érződnek benne. Meggyszörpös karaktere is intenzív, különösen ízében dominál. Savai lendületesek, frissítő hatásúak. Csersavai enyhén szárítóak, nem bántóak. Könnyedre hangolt, fiatalos bor. |
---|---|
CSOKOLÁDÉ | Kesudió drazsé madagaszkári tejcsokoládéban, narancsolajjal Összetevők: Kesudió, kakaóbab (Madagascar), nádcukor, kakaóvaj, teljes tejpor, napraforgólecitin, narancsolaj, kakaópor, Kakaó szárazanyag minimum: 62%, Nyomokban szezámmagot, glutént, dióféléket, mandulát tartalmazhat! |
HOGYAN KÓSTOLD? | Ügyeljünk arra, hogy a megfelelő hőmérsékleten szolgáljuk fel a bort és a csokoládét., Először kortyoljunk a borból, s csak utána harapjunk a csokoládéba, majd esetleg még egy korty borral fejezzük be a kóstolást., A kóstolt párok között fogyasszunk vizet, vagy egyszerű, nem ízesített sós falatkákat., Kedvező, ha a bor és a csokoládé ízjegyei egymást kiegészítik, felerősítik, de nem oltják ki., Fontos a megfelelő sorrendiség betartása, hogy az aromáknak teret engedve a könnyedebb ízektől haladjunk a teltebb, intenzívebb ízű párok felé., Egyszerűbb a dolgunk, ha a bor érzete közel olyan édeskés (alkoholédesség is számít), mint a csokoládé ízvilága., Magas tannintartalmú bort ne párosítsunk intenzíven kesernyés csokoládéval. |