Újbor 2017

1500 Ft

Kategória: Címke:

A szőlőt technológiai érettségben szüreteltük, ami rose alapanyag esetében azt jelenti, hogy a teljes éréshez képest hamarabb kell a szőlőt leszedni, hogy meglegyen a megflelő illat és savtartalom. Zúzás, bogyózás után egyből préseltük. Az utolsó két frakciót különválasztottuk ami nem került ele a rose-ba. Az erjesztés irányítottan 15 fokon 16napon keresztül tartott. Utána a durva seprőről levettük, derítettük és szűrtük, majd lepalackoztuk. Síkhegyről érkezett. Fogyasszátok egészséggel, ne csak Liba mellé!

További információk

ÖSSZETÉTEL

100 % kékfrankos

TECHNOLÓGIA

Az újbor készítéséhez alkalmas szőlő szedésekor a borász legfontosabb feladata: az időzítés. Nem minden fajta és nem minden dűlő alkalmas arra, hogy újbornak adjon életet. Szerencsére a természet kegyes volt hozzánk és megadta azt a szőlőt, amire szükségünk volt – ahhoz a borhoz, amelyet elképzeltünk. Az újborok készítése azért is igényel különösen nagy összpontosítást, mert közben még javában zajlik a szüret, ami egyébként minden figyelmet elvonna a pincében zajló eseményekről.

ÉTELAJÁNLAT

Fogyasztását 11-12 fokon ajánljuk salátákhoz, tésztához, halakhoz és szárnyasokhoz.

DÍJAK

Aranyérem – XIV. Magyarországi Újborverseny

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez