Rosé 2017

1500 Ft

Kategória: Címke:

A szőlőt technológiai érettségben szüreteltük, ami rose alapanyag esetében azt jelenti, hogy a teljes éréshez képest hamarabb kell a szőlőt leszedni, hogy meglegyen a megflelő illat és savtartalom. Zúzás, bogyózás után egyből préseltük. Az utolsó két frakciót különválasztottuk ami nem került ele a rose-ba. Az erjesztés irányítottan 15 fokon 16napon keresztül tartott. Utána a durva seprőről levettük, derítettük és szűrtük, majd lepalackoztuk. Síkhegyről érkezett. Fogyasszátok egészséggel, ne csak Liba mellé!

További információk

ÖSSZETÉTEL

100 % kékfrankos

TECHNOLÓGIA

Az újbor készítéséhez alkalmas szőlő szedésekor a borász legfontosabb feladata: az időzítés. Nem minden fajta és nem minden dűlő alkalmas arra, hogy újbornak adjon életet. Szerencsére a természet kegyes volt hozzánk és megadta azt a szőlőt, amire szükségünk volt – ahhoz a borhoz, amelyet elképzeltünk. Az újborok készítése azért is igényel különösen nagy összpontosítást, mert közben még javában zajlik a szüret, ami egyébként minden figyelmet elvonna a pincében zajló eseményekről.

ÉTELAJÁNLAT

Fogyasztását 11-12 fokon ajánljuk salátákhoz, tésztához, halakhoz és szárnyasokhoz.

DÍJAK

Aranyérem – XIV. Magyarországi Újborverseny, Ezüstérem – X. Jubileumi Nemzetközi Kékfrankos Borverseny

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Nem tudja elolvasni? Kérjen újat! captcha txt

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez