Márton Napi Rozé 2018

1500 Ft

Kategória: Címkék: , , , ,

A pince idei első újbora egy friss, üde, visszamaradt széndioxiddal rendelkező rozé lett.

“Élénk, közép mély, tökéletes rozé-szín, alkoholos karimák a pohár falán. Jó kezdet. Majd szamócaárnyalatok következnek, szamócalekvár, szörp, aszalvány változatok formájában robbannak ki az aromák a pohárból. Ízében is ez az édeskés, tutti-fruttis vonalvezetés a jellemző.” CsokiLaBor

Fogyasszátok egészséggel, ne csak Liba mellé!

További információk

ÖSSZETÉTEL

100 % Kékfrankos

TECHNOLÓGIA

Az újbor készítéséhez alkalmas szőlő szedésekor a borász legfontosabb feladata: az időzítés. Nem minden fajta és nem minden dűlő alkalmas arra, hogy újbornak adjon életet. Szerencsére a természet kegyes volt hozzánk és megadta azt a szőlőt, amire szükségünk volt – ahhoz a borhoz, amelyet elképzeltünk. Az újborok készítése azért is igényel különösen nagy összpontosítást, mert közben még javában zajlik a szüret, ami egyébként minden figyelmet elvonna a pincében zajló eseményekről. A szőlőt technológiai érettségben szüreteltük, ami rose alapanyag esetében azt jelenti, hogy a teljes éréshez képest hamarabb kell a szőlőt leszedni, hogy meglegyen a megfelelő illat és savtartalom. Szeptember közepén három dűlőből szüreteltünk Kékfrankost. Zúzás, bogyózás után egyből préseltük az alapanyagot, majd a színlevet külön tettük a préslétől. Egy napig ülepítettük 8 Celsius fokon. Október közepén derítettük és azonos hónap végén palackoztuk.

ÉTELAJÁNLAT

Fogyasztását 11-12 fokon ajánljuk salátákhoz, tésztához, halakhoz és szárnyasokhoz.

ANALITIKA

Alkohol: 13,5% vol, Összes cukor: 2,5 g/l, Cukormentes extrakt: 20,0 g/l, Titrálható sav: 6,4 g/l, Szabad kéndioxid: 32 mg/l

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez