Kadarka Siller 2017

1600 Ft

Kategóriák: , Címke:

A rozék és vörösborok közötti siller középútról ezt a Kadarkát inkább az utóbbi felé húzza a szíve. Karmazsin piros színű, gyümölcsös, fűszeres, szép savkarakterrel rendelkező könnyed, friss siller bor. Füstölt lazachoz, lazac tatárhoz, házi sonkához, paprikás és lecsós ételekhez ajánljuk.

További információk

ÖSSZETÉTEL

100% kadarka

TECHNOLÓGIA

A Siller technológia lényege, hogy a beszüretelt szőlőt a vörösboros technológiától eltérően csak rövid ideig hagyjuk a cefrén. Szeptember 26-án szüreteltük. A cefrét 4 napig áztattuk, majd a színlevet levettük és ezt beoltva reduktív körülmények között erjesztettük. Erjesztés után lederítettük, majd szűrés után február hónapban palackoztuk. Ebből a tételből 50Hl-t készítettünk. A Kadarka ültetvény 10 éves. Közép magas kordon. 2,5ha.

ANALITIKA

Alkohol: 12,69% vol, Összes cukor: 0,9 g/l, Cukormentes extrakt: 21 g/l, Titrálható sav: 5,3 g/l, Szabad kéndioxid: 0 mg/l

DÍJAK

Aranyérem – XI. Országos Siller Fesztivál

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

Tóth Ferenc Pincészet