Kifogyott

Kadarka Siller 2016

1600 Ft

Kategória: Címke:

A rozék és vörösborok közötti siller középútról ezt a Kadarkát inkább az utóbbi felé húzza a szíve. Karmazsin piros színű, gyümölcsös, fűszeres, szép savkarakterrel rendelkező könnyed, friss siller bor. Füstölt lazachoz, lazac tatárhoz, házi sonkához, paprikás és lecsós ételekhez ajánljuk.

Elfogyott

További információk

ÖSSZETÉTEL

100% kadarka

TECHNOLÓGIA

A Siller technológia lényege, hogy a beszüretelt szőlőt a vörösboros technológiától eltérően csak rövid ideig hagyjuk a cefrén. Ennél a bornál ez 5 nap volt. Ezt követően lefejtjük róla a mustot és ezt erjesztjük ki bornak. Így a színe mélyebb lesz, mint egy rozé bornak, viszont nem lesz benne annyi csersav, mint a vörösborban, ezáltal egy gyümölcsös, könnyed bort kapunk. Ez a bor Kadarka szőlőfajtából készült, szeptember 26-án szüreteltük, amit az irányított kóracél tartályban történő erjedés után novemberben palackoztunk. 10.000 palack készült belőle. A Kadarka ültetvény 10 éves. Közép magas kordon. 2,5ha.

ANALITIKA

Alkohol: 11,77% vol, Összes cukor: 0,7 g/l, Cukormentes extrakt: 25,1 g/l, Titrálható sav: 5,2 g/l, Szabad kéndioxid: 30 mg/l

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

Kadarka Siller