Kifogyott

Kadarka Siller 2016

1600 Ft

Kategória: Címke:

A rozék és vörösborok közötti siller középútról ezt a Kadarkát inkább az utóbbi felé húzza a szíve. Karmazsin piros színű, gyümölcsös, fűszeres, szép savkarakterrel rendelkező könnyed, friss siller bor. Füstölt lazachoz, lazac tatárhoz, házi sonkához, paprikás és lecsós ételekhez ajánljuk.

Elfogyott

További információk

ÖSSZETÉTEL

100% kadarka

TECHNOLÓGIA

A Siller technológia lényege, hogy a beszüretelt szőlőt a vörösboros technológiától eltérően csak rövid ideig hagyjuk a cefrén. Ennél a bornál ez 5 nap volt. Ezt követően lefejtjük róla a mustot és ezt erjesztjük ki bornak. Így a színe mélyebb lesz, mint egy rozé bornak, viszont nem lesz benne annyi csersav, mint a vörösborban, ezáltal egy gyümölcsös, könnyed bort kapunk. Ez a bor Kadarka szőlőfajtából készült, szeptember 26-án szüreteltük, amit az irányított kóracél tartályban történő erjedés után novemberben palackoztunk. 10.000 palack készült belőle. A Kadarka ültetvény 10 éves. Közép magas kordon. 2,5ha.

ANALITIKA

Alkohol: 11,77% vol, Összes cukor: 0,7 g/l, Cukormentes extrakt: 25,1 g/l, Titrálható sav: 5,2 g/l, Szabad kéndioxid: 30 mg/l

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Nem tudja elolvasni? Kérjen újat! captcha txt

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

Kadarka Siller 2017