Kifogyott

Egri Pinot Noir 2015

3000 Ft

Kategória: Címke:

Csillogó rubinvörös színe kecsegtető látványt nyújt. Illata ezt az élményt tovább fokozza összetettsége révén. Hecsedli, puncs és málna, málnalevél formájában jelentkezik a bor gyümölcsös és hordós karaktere, egymást váltogatva. Nem túláradó sem illatban, sem ízben. Inkább az jellemző rá, hogy folyamatosan nyílik, változik. Annak ellenére, hogy az első szűztermés bora, szépen bontogatja a szárnyait. Savai, csersavai a háttérben meghúzódnak, teret adva a gyümölcsök zamatának. Így a friss meggy, szilva és a cseresznyebefőtt ízei jutnak érvényre benne. Kifejezetten hosszú bor, a lecsengésében ugyanakkor már inkább a hordó finom kis fűszeressége, dohányos érzete jelenik meg (különösen, a szárazpróbájában). Bár teltnek nem mondhatnánk, sokrétűnek viszont annál inkább, így egy igazán szép példája e fajtának. (CsokiLaBor)

Elfogyott

További információk

ÖSSZETÉTEL

100% pinot noir

TECHNOLÓGIA

Szeptember végén lett szüretelve. Szüret után zúztuk, bogyóztuk. 24 napos cefrén erjedést követően kipréseltük majd ülepítettük 3 hétig. 20 hl-es fahordóban érleltük 10 hónapig. 2016 decemberében került palackba. 3000 palack készült belőle.

ÉTELAJÁNLAT

Bárányból készült ételek tökéletes kísérője.

ANALITIKA

Alkohol: 12,76 %, Összes cukor: 0,9 g/l, Cukormentes extrakt: 26,2 g/l, Titrálható sav: 4,6 g/l, Szabad kéndioxid: 25 mg/l

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

Várvédő 2013