Kifogyott

Egri Pinot Noir 2015

3000 Ft

Kategória: Címke:

Csillogó rubinvörös színe kecsegtető látványt nyújt. Illata ezt az élményt tovább fokozza összetettsége révén. Hecsedli, puncs és málna, málnalevél formájában jelentkezik a bor gyümölcsös és hordós karaktere, egymást váltogatva. Nem túláradó sem illatban, sem ízben. Inkább az jellemző rá, hogy folyamatosan nyílik, változik. Annak ellenére, hogy az első szűztermés bora, szépen bontogatja a szárnyait. Savai, csersavai a háttérben meghúzódnak, teret adva a gyümölcsök zamatának. Így a friss meggy, szilva és a cseresznyebefőtt ízei jutnak érvényre benne. Kifejezetten hosszú bor, a lecsengésében ugyanakkor már inkább a hordó finom kis fűszeressége, dohányos érzete jelenik meg (különösen, a szárazpróbájában). Bár teltnek nem mondhatnánk, sokrétűnek viszont annál inkább, így egy igazán szép példája e fajtának. (CsokiLaBor)

Elfogyott

További információk

ÖSSZETÉTEL

100% pinot noir

TECHNOLÓGIA

Szeptember végén lett szüretelve. Szüret után zúztuk, bogyóztuk. 24 napos cefrén erjedést követően kipréseltük majd ülepítettük 3 hétig. 20 hl-es fahordóban érleltük 10 hónapig. 2016 decemberében került palackba. 3000 palack készült belőle.

ÉTELAJÁNLAT

Bárányból készült ételek tökéletes kísérője.

ANALITIKA

Alkohol: 12,76 %, Összes cukor: 0,9 g/l, Cukormentes extrakt: 26,2 g/l, Titrálható sav: 4,6 g/l, Szabad kéndioxid: 25 mg/l

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Nem tudja elolvasni? Kérjen újat! captcha txt

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez