Egri Leányka Superior 2016

3500 Ft

Kategória: Címke:

A pohárban frissen, fiatalosan mozgó, arany színű bor illata kései jelleget hordoz magán. Birs, aszalt kajszi, almahéj és datolya sorjázik benne. Nagyon különleges karakterű. S ez ízében is megmutatkozik. A gyümölcsök az előbbihez hasonlóan katonás rendben követik egymást, de lendületes savai már felülírják az édeskés jellegét. Ennek ellenére azért a háttérben mindvégig érezzük az alkoholédesség simogató hatását. Sőt, az utóízében még a vaníliás zamatok tovább is fokozzák ezt az érzetet. Kifejezetten sokáig megmaradnak az aromái a korty végén.

További információk

ÖSSZETÉTEL

100 % Leányka

CÍMKE LEGENDA

Gyermekáldás esetén a papi szőlőbe ültetett szőlővenyigével fizették meg a papot és a kántort. Sok gyermek született, leginkább leányok. Az elültetett szőlőkből egy új fajta keletkezett, melyet a pap arra a névre akart keresztelni, akinek keresztelőjére anno a legtöbb venyigét ültették. Mivel azonban vita alakult ki a helyiek között e kérdés eldöntésében, a nagy veszekedést a pap azzal állította meg, hogy legyen mindenkinek igazsága, legyen a bor neve leányka.

TECHNOLÓGIA

Késői szüretelésű Leányka, október végén szüreteltük, az Almagyar dűlőben. Zúzás-bogyózás után a cefrét egy napig hidegen áztattuk, majd ezt követően préseltük. A mustot 6 C-on, ülepítettük, majd másnap a tiszta mustot beoltottuk és 12 fokon erjesztettük. Az erjesztés kb. 6 hétig tartott, ekkor a durva seprőről lefejtettük, és 2db 5 hl-es másodtöltésű hordóban érleltük. 15 hónapot töltött hordóban, majd lederítettük, és 2018 áprilisában palackoztuk.

ANALITIKA

Alkohol: 13,68 % vol, Összes cukor: 2,0 g/l, Cukormentes extrakt: 32,5 g/l, Titrálható sav: 5,7 g/l, Szabad kéndioxid: 19 mg/l

DÍJAK

Aranyérem – VinAgora Nemzetközi Borverseny 2018

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Nem tudja elolvasni? Kérjen újat! captcha txt

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

Egri Csillag 2017Egri Leányka Superior Késői szüret 2017