További információk
ÖSSZETÉTEL | 100 % Leányka |
---|---|
CÍMKE LEGENDA | Gyermekáldás esetén a papi szőlőbe ültetett szőlővenyigével fizették meg a papot és a kántort. Sok gyermek született, leginkább leányok. Az elültetett szőlőkből egy új fajta keletkezett, melyet a pap arra a névre akart keresztelni, akinek keresztelőjére anno a legtöbb venyigét ültették. Mivel azonban vita alakult ki a helyiek között e kérdés eldöntésében, a nagy veszekedést a pap azzal állította meg, hogy legyen mindenkinek igazsága, legyen a bor neve leányka. |
TECHNOLÓGIA | A töppedt de nem aszús szőlő október végén lett szüretelve az Almagyar dűlőben. A beérkező szőlőt zúztuk, bogyóztuk, a mustot 1 napig ülepítettük majd ezt 10 Co – on hidegen erjesztettük. Erjedés után derítettük. Az alapbor 5 hl-es tölgyfahordóba és 20 hl-es ászokhordóba került 10 hónapig. Ezt követően kóracél tartályba összefejtettük. A bort 2017 májusában töltöttük palackba. A borászat első superior kategóriájú leányka bora. |
ÉTELAJÁNLAT | Fogyasztását 12-14 fokon ajánljuk, halakhoz és szárnyasokhoz. |
ANALITIKA | Tényleges alkohol: 13,07 %, Összes cukor: 2,9 g/l, Cukormentes extrakt: 27,1 g/l, Titrálható sav: 5,0 g/l, Szabad kén: 32 mg/l |
DÍJAK | Aranyérem – Mundus Vini Summer Tasting 2017, Németország, Hónap bora – 2017. augusztus – VinCE magazin, Borkiválóság – Nemzeti Borkiválóság Program 2018. |