Egri Csillag Superior 2017

3500 Ft

Kategória:

“Tükrösen csillogó, aranyba hajló, de még szalmasárga színű bor. Illata enyhén mentás, édeskés. Ízében vajas kukorica, menta, ásványosság társul a fahordó jegyeihez. Karakán kis bor ez. Savai határozottak, de épp így adnak lendületet a bornak (és kóstolójának!). Kifejezetten hosszú, gyümölcsös a lecsengése, nyomatékosítva a bor karakterességét és sokoldalúságát.” (CsokiLaBor)

A Nagy-Egeden és környékén, a város északkeleti végein lévő szőlőkben valaha őrkunyhók álltak. Türk Frigyes leírása szerint ezek az őrházak éjjel fáklyákkal voltak kivilágítva, így téve beláthatóvá a területet. Az őrkunyhók éjszakai fényének így védelmi és útjelző funkciója is volt. Az akkoriban hosszú ideig eltartó utazást mifelénk sokszor éjszaka sem hagyták abba. Az utas barát jelzőfényeknek híre ment országszerte. Akkoriban terjedt el ez a mondás, hogy ha Egerbe utazol, kövesd az egri csillagot!

További információk

TECHNOLÓGIA

Négyboros házasítás, amelyben mind a négy fajtát külön-külön reduktív módon erjesztettük. A Hárslevelűt és az Olaszrizlinget másodtöltésű 5 hl-es hordókban érleltük tovább 5 hónapon keresztül. Áprilisban elvégeztük a házasítást, majd július 3-án palackoztuk. 3000 palack készült belőle.

ÖSSZETÉTEL

Hárslevelű 34%, Olaszrizling 27%, Királyleányka 23%, Leányka 16%

ÉTELAJÁNLAT

Halételekhez, szárnyasokhoz kiváló. 12-14 fokon fogyasszuk.

ANALITIKA

Alkohol: 13,04% vol, Összes cukor: 1,7 g/l, Cukormentes extrakt: 23,4 g/l, Titrálható sav: 5,9 g/l, Szabad kéndioxid: 36 mg/l

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Nem tudja elolvasni? Kérjen újat! captcha txt

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez