Egri Csillag Superior 2016

3000 Ft

“Tükrösen csillogó, aranyba hajló, de még szalmasárga színű bor. Illata enyhén mentás, édeskés. Ízében vajas kukorica, menta, ásványosság társul a fahordó jegyeihez. Karakán kis bor ez. Savai határozottak, de épp így adnak lendületet a bornak (és kóstolójának!). Kifejezetten hosszú, gyümölcsös a lecsengése, nyomatékosítva a bor karakterességét és sokoldalúságát.” (CsokiLaBor)

A Nagy-Egeden és környékén, a város északkeleti végein lévő szőlőkben valaha őrkunyhók álltak. Türk Frigyes leírása szerint ezek az őrházak éjjel fáklyákkal voltak kivilágítva, így téve beláthatóvá a területet. Az őrkunyhók éjszakai fényének így védelmi és útjelző funkciója is volt. Az akkoriban hosszú ideig eltartó utazást mifelénk sokszor éjszaka sem hagyták abba. Az utas barát jelzőfényeknek híre ment országszerte. Akkoriban terjedt el ez a mondás, hogy ha Egerbe utazol, kövesd az egri csillagot!

További információk

TECHNOLÓGIA

88%-ban Kárpát-medencei fajták alkotják. Az alapborokat külön-külön erjesztettük kóracél tartályban, majd első töltésű 5hl-es kimondottan fehérborok érleléséhez készített tölgyfa hordókban 4 hónapot érleltük. Március elején a négy alapbort összeházasítottuk és május 4-én palackoztuk. 1600 palack készült belőle. 32-37 évesek a szőlő ültetvények.

ÖSSZETÉTEL

Olaszrizling, Hárslevelű, Leányka, Rajna Rizling

ÉTELAJÁNLAT

Halételekhez, szárnyasokhoz kiváló. 12-14 fokon fogyasszuk.

ANALITIKA

Alkohol:13,04% vol, Összes cukor: 1,7 g/l, Cukormentes extrakt: 23,4 g/l, Titrálható sav: 5,9 g/l, Szabad kéndioxid: 36 mg/l

DÍJAK

Aranyérem – Országos Borverseny 2017

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Nem tudja elolvasni? Kérjen újat! captcha txt

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

Egri Leányka Superior 2014