Egri Bikavér Grand Superior 2016

6900 Ft

“Középmély rubin színű, elegáns megjelenésű bor. Illatában az alkohol intenzív, konyakmeggyre hajazó formában nyilvánul meg. Ahogy aztán lassanként lecsordogál a pohár falán, úgy élénkül fel benne a szegfűbors fűszeressége. Nagy, öblös poharat érdemel ez a bor, hogy mindezek melletti parfümössége és pipadohányos aromái kibontakozhassanak. A kortyban a hordó édeskés fűszereivel veszi kezdetét a zamatok áradata. Bársonyosan selymes érzet következik ezután. Savai szépen helyt álltak az érlelés alatt. Lecsengése hosszú és benne ismét a piros gyümölcsök “alkohol áztatta” jegyei jelennek meg.” (CsokiLaBor)

További információk

EGYSÉGÁR

9200 Ft/l

ÖSSZETÉTEL

Tornyos dűlőből 5 fajta házasítása: Kékfrankos, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir

TECHNOLÓGIA

A borászat első Grand Superior bora. Az összes fajta erősen hozamkorlátozott volt. Minden fajtát külön dolgoztunk föl és külön érleltünk. Házasítás előtt 16 hónapig voltak 20 hl-es másod töltésű és 5 hl-es új hordóban. 2018. áprilisában került összeállításra a bor, ami augusztusig még újabb három hónapot töltött egyben és ez után került letöltésre. 4400 palack készült belőle.

ANALITIKA

Alkohol: 13,33 %, Összes cukor: 0,8 g/l, Cukormentes extrakt: 26,9 g/l, Titrálható sav: 5,0 g/l, Szabad kéndioxid: 28 mg/l