Egri Bikavér 2011

4990 Ft

Egri Bikavér néven kizárólag védett eredetű, száraz vörösbor hozható forgalomba. A bortermő táj világhírű bora a bikavér, amely különféle vörösborok házasítása, az alapborokat legalább egy évig kell fahordóban érlelni és házasítás után fél évig palackban.

Bikavér borunk gerincét a borvidék hagyományaihoz híven a fűszeres, határozott savkészletű kékfrankos adja. Ehhez az aromagazdagságot és a tökéletes harmóniát a gyümölcsös kadarka, a vaníliás merlot és az ibolyás cabernet franc nyújtja. A bor játékos savaival, jó csersavaival, a fahordós érlelés finoman érezhető jegyeivel válik igazán filigránná. Egyszerre fűszeres és gyümölcsös karakterű. Vibráló, ugyanakkor mégis könnyen értelmezhető. Élénksége olyan frissességet kölcsönöz neki, hogy akár további palackos érlelésre is alkalmas.

További információk

EGYSÉGÁR

6653,33 Ft/l

ÖSSZETÉTEL

Merlot, Kékfrankos, Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Kadarka, Pinot noir

TECHNOLÓGIA

Az alapborok érlelése részben 60hl-es ászokhordókban, részben tölgyfa hordókban történt. 12 hónap után próbaházasítás alapján összefejtettük, majd 14 hónap múlva letöltöttük.

ÉTELAJÁNLAT

Magyaros ételek, marha és kacsa mellé ajánljuk.

ANALITIKA

Alkohol: 14,5% vol, Összes cukor: 1,9 g/l, Cukormentes extrakt: 30,8 g/l, Titrálható sav: 5,3 g/l, Szabad kéndioxid: 34 mg/l