A Cabernet Franccal legtöbbször Bordeaux-i házasításokban találkozhatunk, s a szó hallatán egy testes, komoly vörösbor juthat eszünkbe. A francia eredetű szőlő az egyik legterjedtebb fajta a világon és hazánkban is egyre többen felfigyelnek rá és foglalkoznak vele komolyabban, fajtaborként is.

MEGNÉZEM A BOROKAT

A válogatott alapanyagot október második felében, a Síkhegyen lévő 35 éves szőlőnkből szüreteltük. Az erjesztés 10 hl-es kádakban csömöszöléses eljárással készült. A kierjedt cefrét préselés után ülepítettük, majd 3 db 5 hl-es új fahordóban érleltük. A bort 2019. áprilisában palackoztuk, 1850 db készült belőle.

Alkohol: 13,14% | Összes cukor: 0,6 g/l | Cukormentes extrakt: 26,1 g/l | Titrálható sav: 5,0 g/l | Szabad kéndioxid: 28 mg/l

Tóth Ferenc Pincészet
Tóth Ferenc Pincészet
Tóth Ferenc Pincészet
Tóth Ferenc Pincészet
Ajánlott bejegyzések

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

Tóth Ferenc PincészetTóth Ferenc Pincészet