A Kékfrankost országszerte közel 8000 hektáron termesztik, ami nagyjából a 12-13%-át teszi ki a hazai szőlőskerteknek. Egerben ugyanez a szám a borvidék 5400 hektárjának 20%-a, az Egri körzetben pedig a vörös szőlő fajták fele. Pincészetünk szerint, a Kékfrankos az a fajta, amely rendkívüli minőséget képes létrehozni az Egri Borvidéken, ezen belül pedig a Síkhegy dűlőben. Pincészetünk 26 hektárjából mintegy 5 hektárt foglal el Kékfrankos ültetvény, mely 4 dűlőre osztható. A Síkhegy különlegessége számunkra a minden évjáratban megjelenő fehérborsban, rózsaborsban és mentában mutatkozik meg.

MEGNÉZEM A BOROKAT

2016 október közepén szüreteltük a Síkhegy dűlő legszebb Kékfrankos szőlőit, 23 mustfokkal. Ezt követően, az erjesztés kórtartályban, körfejtéses maceráció mellett történt. Majd az almasav lebomlása után öt- és húsz hl-es fahordókban érleltük, 2 éven át. 2019. márciusában 4500 palack lett letöltve, néhány nap múlva pedig pincéinkben és webshopunkban is elérhető lesz!

Alkohol: 14,74 % | Összes cukor: 1,0 g/l | Cukormentes extrakt: 29,2 g/l | Titrálható sav: 5,2 g/l | Szabad kéndioxid: 28 mg/l

Tóth Ferenc Pincészet
Tóth Ferenc Pincészet
Tóth Ferenc Pincészet
Tóth Ferenc Pincészet
Tóth Ferenc Pincészet
Tóth Ferenc Pincészet
Ajánlott bejegyzések

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

Tóth Ferenc PincészetTóth Ferenc Pincészet