A 23. Egri Borvidéki Borversenyen mintegy 200 minta közül kerültek ki az Arany-, Ezüst- és Bronzérmes egri borok. A tételeket a Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Hivatal által javasolt százpontos rendszerben bírálták. A Tóth Ferenc Pincészet az idei évben két borral hozott el Aranyérmet, melyeket Egri Csillag Superior 2017 és Egri Kékfrankos Superior 2016 boraink érdemeltek ki.

Egri Csillag Superior 2017

Négyboros házasítás, amelyben mind a négy fajtát külön-külön reduktív módon erjesztettük. A Hárslevelűt és az Olaszrizlinget másodtöltésű 5 hl-es hordókban érleltük tovább 5 hónapon keresztül. Áprilisban elvégeztük a házasítást, majd július 3-án palackoztuk. 4000 palack készült belőle.

“Tükrösen csillogó, aranyba hajló, de még szalmasárga színű bor. Illata enyhén mentás, édeskés. Ízében vajas kukorica, menta, ásványosság társul a fahordó jegyeihez. Karakán kis bor ez. Savai határozottak, de épp így adnak lendületet a bornak (és kóstolójának!). Kifejezetten hosszú, gyümölcsös a lecsengése, nyomatékosítva a bor karakterességét és sokoldalúságát.” CsokiLaBor

Legutóbbi bejegyzések

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

Tóth Ferenc Pincészet