Tóth Ferenc és pincészete életében különösen fontos szerepet tölt be a Kadarka. Ha pedig szó esik a Kadarkáról, akkor gyakran egyből beugrik a Siller kifejezés is. 

Kadarka SillerA siller bort a színéről a legkönnyebb felismerni, mivel a rozénál sötétebb, de a vörösbornál halványabb árnyalat jellemzi, ezen belül pedig évjárattól függően változhat. Egyáltalán nem új keletű, több százéves múltra tekint vissza a készítése hazánkban is. Az eljárás lényege, hogy a beszüretelt szőlőt a vörösboros technológiától eltérően csak rövid ideig hagyjuk a cefrén.

Pincészetünk egyik első legikonikusabb bora a Papa Siller Bora volt, a 2002-es évjáratból. Azóta minden évben igyekszünk elkészíteni, nemrégiben pedig a 2018-as évjárat került palackba.

Szeptember 19-én szüreteltük a Kadarkát 16 éves ültetvényről. Cefréjét 4 napig áztattuk, majd a színlevet levettük és ezt beoltva reduktív körülmények között erjesztettük. Erjesztés után lederítettük, majd szűrés után palackoztuk. Ebből a tételből 56 Hl-t készítettünk.

Ezt a gyümölcsös, fűszeres, szép savkarakterrel rendelkező könnyed, friss siller bort először a Gyengébb? Nem! – Nőnapi borkóstolón mutattuk be. Március 11-től pedig pincéinkben és webshopunkban is megvásárolható!

A jövőben is értesülnél hasonló hírekről? Iratkozz fel hírlevelünkre itt.

Legutóbbi bejegyzések

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

Tóth Ferenc PincészetTóth Ferenc Pincészet