Az első Tóth Ferenc Nagy Kóstolón a legkiválóbb, többszörösen elismert borokat vesszük sorra, melyek pincészetünk legnagyobb büszkeségei és már csak limitált palackszámban állnak rendelkezésre. Ezeken a borokon keresztül tudjuk megismertetni pincénk fajtáit és bemutatni borkészítési filozófiánkat. A kóstolón sétát teszünk a pincerendszer alagútjaiban, ahol mesélünk családunk történetéről is.

Tóth Ferenc Pincészet | Fotó: Vince MagazinI. Egri Leányka Superior 2016
A pohárban frissen, fiatalosan mozgó, arany színű bor illata kései jelleget hordoz magán. Birs, aszalt kajszi, almahéj és datolya sorjázik benne. Nagyon különleges karakterű. S ez ízében is megmutatkozik. A gyümölcsök az előbbihez hasonlóan katonás rendben követik egymást, de lendületes savai már felülírják az édeskés jellegét. Ennek ellenére azért a háttérben mindvégig érezzük az alkoholédesség simogató hatását. Sőt, az utóízében még a vaníliás zamatok tovább is fokozzák ezt az érzetet. Kifejezetten sokáig megmaradnak az aromái a korty végén.
Bővebben

II. Rajnai Rizling Superior 2017
Közepesen intenzív, aranyba hajló színe szépen csillog a pohár falán öblösen csordogáló cseppjeiben. Kitöltve, a hordó pörkölési jegyei dominálnak először az aromák sorában. Ahogy forgatjuk úgy változnak a fel-fel bukkanó illatjegyek. Vajas kukorica, lime, fehér húsú őszibarack, s a legvégén talán egy kis tufás utánérzés is megjelenik benne. A mineralitás ízében is felvillan egy pillanatra, nagyon halvány krétaporosságban megnyilvánulva, de aztán átadja helyét a lecsengésében ismételten megjelenő fahordós érlelés zamataira.
Bővebben

Tóth Ferenc PincészetIII. Egri Kékfrankos Superior 2013 Tornyos
Mély rubin színe már sokat sejtető, nem beszélve arról, ahogy lomhán végig csordogál a pohár falán. Karimái nagy beltartalomról tanúskodnak. Diszkréten bőrös aromái gyorsan elillannak és egy csokoládédesszertes, meggyes-marcipános, konyakos jelleg jelenik meg benne, amelynek hátterében szépen megbújik a szegfűszeg kellemes illata. Íze intenzíven meggylikőrös, amit egy izgalmas csokoládés felhang kísér végig. Telt, tanninjai bársonyosak, bár még kissé szárítóak, de így is finomak. Savai már teljesen lekerekedtek. Magas alkohol érzete szerencsére csak a likőrös jellegében érződik és nem karcosságban. Melengető hatása miatt igazi téli esték bora, karaktere szinte csokoládéért kiált.
Bővebben

Tóth Ferenc PincészetIV. Várvédő 2013
Mély rubinszín. Izgalmas fűszeres érett gyümölcsös illat. Telt, krémes, zamatos, ízekkel egyetemben. Bársonyos bor jó arányokkal, gazdag íz világgal. A pincészet zászlósbora. A legkiválóbb évjáratokban készítetjük el ezt a vörösbor házasítást. A „Várvédő” név az Egri Vár hősvédő katonáira emlékeztet, akik megállították a török sereget 40 évre Európa előtt. Első évjáratát az egri vár védelmének 450 éves évfordulóra készítette Feri bácsi.
Bővebben

V. Egri Bikavér Grand Superior 2016 Tornyos
Középmély rubin színű, elegáns megjelenésű bor. Illatában az alkohol intenzív, konyakmeggyre hajazó formában nyilvánul meg. Ahogy aztán lassanként lecsordogál a pohár falán, úgy élénkül fel benne a szegfűbors fűszeressége. Nagy, öblös poharat érdemel ez a bor, hogy mindezek melletti parfümössége és pipadohányos aromái kibontakozhassanak. A kortyban a hordó édeskés fűszereivel veszi kezdetét a zamatok áradata.
Bővebben

Tóth Ferenc PincészetVI. Egri Leányka Superior Késői Szüretelésű 2017 (Édes)
Az élénk aranyszínű, közepes viszkozitású bor kissé szégyenlősen bontakozik ki a pohárban. Pedig nincs mitől tartania, mert illata hűen tükrözi a fajta karaktereit. Szőlővirág és a frissen szedett, roppanós bogyóhéj aromái keverednek nyári rétek szénás-herbás illatával. A zamatok pontosan ugyanezt a diszkrét bájt hordozzák. Könnyed savai üdítőleg hatnak az édességtől már-már szőlőcukorkás jelleget öltött karakterében. Közepesen hosszú lecsengése ugyanazt a vonalvezetést követi, mint illat és íze.
Bővebben

Időpont: 2019. május 10., péntek 19.00 | Helyszín: 3300 Eger, Kistályai út 40. | Részvételi díj: 7 000 Ft, mely tartalmazza a kóstolásra kerülő borokat és falatokat, valamint pincebemutatót

Jelentkezni kizárólag telefonon vagy e-mailben van lehetőség: Szabó Eszter: 06-30-178-7042 vagy tourism@tothferencpinceszet.hu | További információ: Tóth Ferenc Nagy Kóstoló

Szeretettel várunk Benneteket!

Legutóbbi bejegyzések

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

Tóth Ferenc Pincészet