Tóth Ferenc Pincészet“Egy szokatlan címkével ellátott palack kerül a kezünkbe, más mint amilyet megszoktunk. Kifinomult, letisztult arany szín, a Superior tételek palackjával megegyező ismertető. A pincészet első Grand Superior besorolású Egri Bikavér bora, a Tornyos dűlőből, megérdemli tehát a megkülönböztetett megjelenést. Jó jel.

A bor fiatalsága ellenére egy bársonyos, elegáns textúrájú, hosszú potenciállal rendelkező bort ígér. A színe pinot noir-ra és kadarkára emlékeztet. Illatában klasszikus piros bogyós gyümölcsök sorakoznak, némi kávé, s ezek az ízéből sem maradnak el. Lendületes, harmonikus savai a termőhelyet jellemzik, melyek kiegészülnek a hordóhasználatból és érlelésből eredő aromavilággal.

Fantasztikus utóíz érkezik kávéval, étcsokoládéval és konyakkal. Nagyon elegáns bor. A 2016-os évjárat kiválóságának köszönhetően, nagyon jól megmutatja a borvidékre jellemző hűvös karaktert. Ilyennek kell lennie egy Egri Bikavérnek.

Ételek közül egy steaknél kevesebbel nem érnénk be mellé, viszont el tudunk képzelni egy étcsokoládés, aszalt eperrel díszített, barna piskótás süteményhez is.”

Color and Code

Legutóbbi bejegyzések

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

Tóth Ferenc PincészetTóth Ferenc Pincészet