A rubin vörös Kadarka 2017-es évjáratához érkezett a Tóth Ferenc Pincészet. 2017 október elején lett szüretelve a szőlő, melynek 14 napos erjesztését követően a cefréjét kipréseltük. Ezt követően 20 hl-es tölgyfahordóban 11 hónapig érleltük, majd 2018. decemberében palackoztuk.

A Tóth Ferenc Pincészet legfrissebb Kadarkája 12,13 % alkohollal, 0,8 g/l cukorral, 23,8 g/l cukormentes extrakttal, 4,4 g/l titrálható savval és 29 mg/l szabad kéndioxiddal került a polcokra.

Szép, halvány rubin színe a bor könnyedségére utal. Lassan nyíló illatában diszkréten szilvás, friss gyümölcsös aromák nyiladoznak. Ízben határozott, de finom savakkal robban a szájba. Látszólag könnyű hatású, de mégis van benne egy erőteljes, férfias törkölyös jelleg, már-már mazsolába hajlóan, azonban annak édessége nélkül. Lecsengésben a fanyarkás gyümölcsökre emlékeztető ízek mellett még a friss Kadarka szőlőszemek zamata is felvillan. (CsokiLaBor)

Legutóbbi bejegyzések

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

Tóth Ferenc PincészetTóth Ferenc Pincészet