Örömmel értesültünk, hogy Egri Leányka Superior 2016 borunknak ítélte a 2018-as Magyar Bor Nagydíjat a Magyar Borszakírók Köre.

A szakmai szervezet idén harmadik alkalommal hirdette meg a versenyt, melynek szabályzata szerint a szakírók által felállított Super 12 lista borai közül választotta ki két bizottság azokat a tételeket, amelyek a Magyar Bor Nagydíj ez évi érdemesültjei lettek. Erre kóstolás alapján került sor az alábbiak szerint: „A bírálaton részt vevő borokat az MBK tagjai megfelelő körülmények között egyenként értékelik 1-10 ponttal, vakkóstolás keretében, 2 alkalommal külön-külön sorrendben, 2-2 különböző összetételű és legalább 5 fős bizottságban. A díjat az a fehér és vörös bor nyerik, amelyek a legmagasabb összesített pontszámot kapják.”

A Super 12 listákon ezúttal összesen tizenegy borvidék képviselteti magát, a legtöbb borral Eger (6), Tokaj (4) és Szekszárd (3), míg a Balatoni borrégióból három borvidék összesen öt bora került a legjobbak közé. Az ünnepélyes díjátadóra 2019. január 26-án a debreceni Déri Múzeumban kerül sor.

A vörös borok Super 12 listáján Kékfrankos Superior Tornyos 2013 borunk is helyet kapott.

Legutóbbi bejegyzések

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

Tóth Ferenc PincészetTóth Ferenc Pincészet