Úgy telt el ez az év, mintha gyorsvonaton ülnénk. A sok öröm közül a legnagyobb büszkeségünk az Év Szőlőtermelője– és a Magyarország Legszebb Középbirtoka díj mellett, két gyönyörű borunk születése; az Egri Leányka Superior 2016 és az Egri Kékfrankos Superior 2013 volt. A Leányka sikere azért különösen fontos számunkra, mert Papa mindig hitt benne, hogy ebből a helyi szőlő fajtából is lehet nagy bort készíteni és büszkék vagyunk rá, hogy most tényleg eljött ez a perc. 

Másik oldalról egy gyönyörű évjárat van mögöttünk, hibátlan alapanyagok kerültek a pincébe. Emellett tizenegyféle Kadarka klónt telepítettünk, amivel már nagyon várjuk a kísérletezést. 

Idén különösen sok időt tudtam lent tölteni a pincében, ami azért értékes, mert nagyon szeretek együtt lenni a kollégáimmal, nem csak az íróasztal mellett, hanem a borászatban is.

A jövő év februárjában kezdődik egy nagyobb beruházás a Kistályai úton, ahol a palackozó kap egy különálló helyiséget. Ezenkívül épül egy exkluzív borkóstoló terem és a Szépasszonyvölgyi pincét is átalakítjuk.

Ebben az évben teljesen világossá vált, hogy pincészetünk fő irányvonala a Kadarka és a Leányka, ezen belül pedig a dűlős borok készítése. A minél magasabb minőségű borok eléréséhez, egyre több területen kezdünk hozamkorlátozásba.

Most pedig nagy izgalommal tölt el bennünket, hogy három olyan tétel van a pincében, amit január elején szeretnénk lepalackozni és izgatottan várjuk, hogy Grand Superior Egri Bikavérünk hogyan fog szerepelni.”

Legutóbbi bejegyzések

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

Tóth Ferenc PincészetTóth Ferenc Pincészet