Karácsony előtt a legfontosabb teendőm, hogy készítek tízféle különleges aprósüteményt, ami közel egy hetes éjszakai program nálam. A hozzám legközelebb álló szeretteimnek szánom ajándékba, amihez minden évben vásárolok egy nagyon szép Karácsonyi tálat.

Az igazi Karácsony nálunk december 23-án, este kezdődik, amikor a fiúk feldíszítik a fánkat. Másnap reggelre megérkeznek az Angyalok, ekkor ünneplünk a legszűkebb körben, csak a Gyermekeinkkel.

Délre hagyományos mákos gubát készítek, amikor megérkeznek a Szüleim, akiket már a gyönyörűen megterített asztal vár. Három óra körül a Férjem szűk családja érkezik, s velük együtt kilencen éljük át a Szentestét, idén hosszú idő óta újra Egerben.

Minden évben hagyományosan ugyanaz a menü, ami kezdődik egy finom halászlével, majd pisztráng követi és bejglivel zárul. Eközben finom borok kerülnek az asztalra, amiket egész évben gyűjtünk az ország minden tájáról és már alig várjuk, hogy megkóstolhassuk őket.

Papa is minden évben készül valamilyen igazán különleges, régi évjárattal a saját pincénkből. A legkedvesebb meglepetés bor eddig egy ’88-as Rajnai Rizling volt, s izgatottan várom, hogy idén mi kerül terítékre…”

Legutóbbi bejegyzések

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

Tóth Ferenc PincészetTóth Ferenc Pincészet