2018-ban Kadarka 2015 borunkkal neveztünk az Eszterházy Károly Egyetem Bora pályázatra! A szakmai és a társadalmi zsűri idén is a Mátrai-, az Egri és a Tokaj-hegyaljai borvidékről származó borok közül választotta ki azokat, melyeket az Egyetem 2019-ben szakmai partnereinek, reprezentációs célokra kínál majd. Az értékelés eredményét az intézmény december 20-ai évzáró fogadásán hirdette ki.

A Mátrai borvidékről hét fehér, az Egriből 16 vörös, a tokaji borvidékről 12 édes bor érkezett a pályázatra. A szakmai zsűriben Macsinka János séf, Kovács Pál, Bálint László s Harasztiné Lajtár Klára borszakértő ült. Ők kategóriánként két bort választottak ki, majd a társadalmi zsűri döntött arról, mely lesz az egri egyetem bora. A három kategória mellett idén is odaítélték a Rektor Bora kitüntető címet, amelyet dr. Liptai Kálmán személyesen választott ki és amely ezúttal a Pincészetünk Kadarka 2015 bora lett.

A közepesen intenzív rubin vörösbor illatában egyértelműen a meggy a meghatározó, a fahordó édeskés, süteményes illatának kíséretében. Ízében e gyümölcs szörpös, lekváros zamatai ismét visszaköszönnek. Lecsengésében kis kesernyésség váltakozik édes fűszerekkel. A pincészet eddigi Kadarka boraihoz képest ez egy könnyebben értelmezhető, ugyanakkor könnyen meg is szerethető bora. A Kadarka bárányból készült ételek tökéletes kísérője. A tétel korábban elnyerte a XXII. Kadarka Nemzetközi borverseny 2017 Ezüstérmét.

Legutóbbi bejegyzések

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

Tóth Ferenc PincészetTóth Ferenc Pincészet