2018. október 11-én, ünnepélyes keretek között került megrendezésre a Bor és Piac által meghirdetett Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka díjátadója, amelyet a középbirtok kategóriában indult Tóth Ferenc Pincészet otthonában tartottunk.

A díjátadóval egybekötött sajtótájékoztatón közel 30 sajtó munkatárs és számos szakmai partner jelent meg. A kisbirtok és nagybirtok győztes, Basilicus Szőlőbirtok és Hilltop Neszmély Borászat pincészetek is képviseltették magukat a rendezvényen.

A tájékoztatón, a Bor és Piac munkatársai, Dr. Szakács László, ügyvezető igazgató és Bozzai Zsófia, főszerkesztő ismertették a verseny szabályzatát, részletezve a százpontos szempontrendszer lényegét. A bírálatkor a zsűri minősítette a szőlőterületeket és a feldolgozópincét, s annak technológiáját. Figyelembe vették a borkészítési filozófiát, az arculatot, nem utolsó sorban pedig pontozták a borokat, illetve értékelték a vendéglátás minőségét is.

Ezt követően Dékány Tibor, rovatvezető főmunkatárs méltatta Feri bácsi és pincészete tevékenységét néhány nagyon megható gondolattal. Ő kiemelte Tóth Ferenc fáradhatatlan munkáját, melyet már nem csak önmagáért, hanem a jövő generációiért tesz. Végül dr. Bálo Borbála, tanszékvezető mesélt az Egri Borvidék jellegzetességeiről. Ezután Tóth Katalin és Tóth Ferenc átvették a Magyarország Legszebb Középbirtoka 2018 díjat.

A díjátadót követően a vendégek mindhárom nyertes pincészettől 3-3 tételt kóstolhattak, majd megtekinthették a pincét, Feri bácsi vejének, Szakál Zoltánnak a kíséretében.

Egy kitüntető díjazás után mindig felmerül a kérdés; hogyan tovább? Ezzel kapcsolatban csak azt tudjuk elmondani, hogy biztosan nem állunk meg, hanem folytatjuk a munkát a fejlődés és minőség útján  – folyamatosan előre tekintve, de a múltat megbecsülve és tisztelve.

 

Legutóbbi bejegyzések

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

Tóth Ferenc Pincészet