Magyarországon szerintünk a Kadarkának a legérdekesebb és legegyedibb fajták között a helye. Éppen ezért 2018. október 20-án vertikális kóstolót tartunk a Kadarka fajtára építve.

Gyöngyözőbor vörös 2017 (100% Kadarka)

Ez a Kadarkából készült bor világos színű, kiemelkedően fűszeres zamatú tétel. Egy gyümölcsös, érett, fajta jelleges bor, melynek az értékeit a szén-dioxid még jobban kiemeli.

Kadarka Siller 2017 (100% Kadarka)

2004-ben élesztette fel újra ezt a sokak által elfeledett fajtát Feri bácsi. A rozék és vörösborok közötti siller középútról ezt a tételt inkább az utóbbi felé húzza a szíve. Karmazsin piros színű, gyümölcsös, fűszeres, szép savkarakterrel rendelkező könnyed, friss siller bor.

Kadarka 2015 (100% Kadarka) | Ezüstérem – XXII. Kadarka Nemzetközi borverseny 2017

Ennek a bornak a közepesen intenzív rubin vörös bor illatában egyértelműen a meggy a meghatározó, a fahordó édeskés, süteményes illatának kíséretében. Ízében e gyümölcs szörpös, lekváros zamatai ismét visszaköszönnek.

Kadarka 2013 | Ezüstérem – XXI. Kadarka Nemzetközi borverseny 2016 és  Aranyérem – XXII. Kadarka Nemzetközi borverseny 2017

A közepesnél mélyebb szín, a közepesnél intenzívebb illatvilág klasszikus kadarkás jegyekkel, érett gyümölccsel, vagány keleti fűszerkészlettel. Kóstolva nagyon szép szerkezetet kapunk.

Kadarka 2011 | Aranyérem – XXI. Kadarka Nemzetközi borverseny 2016 és Aranyérem – Kadarka Nemzetközi Borverseny 2015

Kadarka vertikális kóstolóEgy érintésnyi édességérzet is feltűnik a remek savak és a karakteres, de nagyon finom tanninszerkezet mellett. Gazdag, nagyon finom lecsengésű bor, amelyet nagyon jó inni, és tökéletesen egyben van.

Kadarka 2008 | Aranyérem – Kadarka Nemzetközi Borverseny 2010

Eleinte a kisfahordós érlelésből származó finom füstösség érezhető illatában. Ahogy nyílik a rumos meggy kerül előtérbe, majd pedig mediterrán virágok -levendula-, fűszerek-, fahéj- és végezetül pörkölt magvak illata bontakozik ki.

Kadarka 2007 – MEGLEPETÉS 

Illatában elegáns dióval és édes fűszerjegyekkel. Közepes test, kerek savak, ánizs, csipkebogyó, marcipán és fehér bors a szájban.

Információk, jelentkezés:

Az est folyamán a borokat sajtokkal és friss pékáruval egészítjük ki, miközben nem csak a bor, hanem Mi is mesélünk. Félidőben pedig minden érdeklődőnek megmutatjuk a hegy gyomrában kialakított pincerendszer csodáit.

Időpont: 2018. október 20. 19:00

Helyszín: 3300 Eger, Kistályai út 40.

Belépődíj: 5 500 Ft/fő (amely tartalmazza a kóstolásra kerülő borokat és falatokat)

Jelentkezni az eseményre, Facebook üzenetben vagy az alábbi elérhetőségeken van lehetőség:

Tóth Katalin | +36 20 444-0173
E-mail: katatoth@tothferencpinceszet.hu

Szeretettel várunk Benneteket!

Ajánlott bejegyzések

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

Tóth Ferenc PincészetÍgy telt a 27. Budapest Borfesztivál