Egri Leányka Superior 2016A VinAgora 1992-es alapítása óta, a világ szakmailag legelismertebb versenyei közé sorolandó és Magyarország egyetlen olyan borversenye, amely nemcsak széles nemzetköziséget képviselő zsűrijével, de emellett – a számtalan hazai bor társaságában – a külföldről nevezett borok  jelentős arányával is kiemelkedik országunk borversenyeinek élmezőnyéből. Nemzetközi szakemberek a világ minden tájáról, akik nagy hozzáértéssel, alázattal és tisztelettel kóstolják a borokat.

Legnagyobb örömünkre idén Egerben került megrendezésre a VinAgora Nemzetközi Borverseny, ahol Egri Leányka Superior 2016 tételünk Aranyéremmel gazdagodott. 

A korábbi évek átlagához hasonlóan 545 minta érkezett 13 országból, a borokat pedig több mint 50 fős nemzetközi zsűri bírálta el 2018. június 16-18. között. Az idei évben bírálóként vett részt a versenyen Elizabeth Gabay Master of Wine, Francois Murisier, a VINOFED elnöke, Estela de Frutos, az OIV szakmai felügyelője, Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára, valamint Légli Ottó, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke is.

Bírálat: Jó első benyomás, Koncentrált karakter, Tartós aroma: aszalt gyümölcs, kajszi.

Legutóbbi bejegyzések
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Nem tudja elolvasni? Kérjen újat! captcha txt

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez