Egri Bikavér Superior 2015A Nemzetközi Kékfrankos Borverseny már 2000 óta szolgálja azt a cél, hogy hagyományteremtő rendezvényként minden második évben lehetőséget teremtsen Kárpát-medence legnagyobb területen termesztett szőlőfajtájának versenyére. A fajta jelentőségét idén tovább növeli, hogy 2018 a Kékfrankos éve lett és pincészetünk is kiemelte egy Kékfrankosát és Jubileumi borként hozta forgalomba.

A versenyre bármilyen Kékfrankossal (rozéval, sillerrel is) vagy legalább 50%-ban Kékfrankos alapú házasítással is lehetett nevezni. Idén tizenkét országból 201 tételt bírált az öttagú bizottság, melyekben mind a huszonkettő magyar borvidék is képviseltette magát.

A szekszárdi rendezvény 2018. június 6-án került megrendezésre, ahol a zsűri 37 aranyérmet, 129 ezüstérmet és 28 bronz minősítést osztott ki.

Pincészetünk három ezüst és egy aranyéremmel gazdagodott, melyből utóbbit az idén debütált Egri Bikavér Superior 2015 borunk érdemelte ki. Ezt a bort nagy reményekkel készítettük el, hiszen a 2013-os évjáratot hivatott utolérni, amely borunk magasan a legtöbb díjat tudhatta magáénak az elmúlt évek során. Várakozásainkat már-már kezdi felülmúlni.

A díjnyertes bor szép, érett alapanyaga a Síkhegy, Almagyar és Tihamér dűlőkből származik, 16 hónapot pihent ászok-, és barrique hordókban, majd tavaly augusztusban került palackba. Mély színű, sokrétű, szokatlanul gazdag bikavér stílus született. Intenzív ibolyás, szilvás illattal és egyszerre cseresznyés – meggyes fűszeres jegyekkel. Tanninérzete szinte édesen bársonyos. Komoly szerkezetű, kerek, hosszú lecsengésű bor nagy potenciállal.  

Legutóbbi bejegyzések

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez