Kadarka Siller 2017Nem sokkal azután, hogy Feri bácsi 2003-ban számos Magyarországi és Erdélyi neves borásszal együtt részt vett a Kadarka klónok felkutatásában, a következő merész lépésként a sokak által elfeledett Sillert kezdte újjáéleszteni. Ekkoriban meg is született az első Kadarka Siller, ami a Papa siller bora nevet kapta és a pincészet ikonikus és egyik legsikeresebb terméke lett.

Azóta is igyekszünk minden évjáratban Kadarka Sillert készíteni, ahogy történt ez 2017-ben is.

A rozék és vörösborok közötti siller középútról ezt a Kadarkát inkább az utóbbi felé húzza a szíve. Karmazsin piros színű, gyümölcsös, fűszeres, szép savkarakterrel rendelkező könnyed, friss siller bor született a 10 éves Kadarka ültetvényről, a szeptemberi 26-ai szüret következtében.

A Siller technológia lényege, hogy a beszüretelt szőlőt a vörösboros technológiától eltérően csak rövid ideig hagyjuk a cefrén. A cefrét 4 napig áztattuk, majd a színlevet levettük és ezt beoltva reduktív körülmények között erjesztettük. Erjesztés után lederítettük, majd szűrés után február hónapban palackoztuk.

A dolog apropója pedig, hogy a 2018. június 2-3. között megrendezésre került XI. Országos Siller Fesztiválon ez a bor Aranyérmet kapott, ami azért nagy öröm számunkra, mert 171 borász 223 leadott mintája közül került kiválasztásra ez a tétel, 27 másik, Aranyérmes mellett.

Legutóbbi bejegyzések

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

Egri Leányka Superior Késői szüret 2017Egri Bikavér Superior 2015