Kadarka Siller 2017Nem sokkal azután, hogy Feri bácsi 2003-ban számos Magyarországi és Erdélyi neves borásszal együtt részt vett a Kadarka klónok felkutatásában, a következő merész lépésként a sokak által elfeledett Sillert kezdte újjáéleszteni. Ekkoriban meg is született az első Kadarka Siller, ami a Papa siller bora nevet kapta és a pincészet ikonikus és egyik legsikeresebb terméke lett.

Azóta is igyekszünk minden évjáratban Kadarka Sillert készíteni, ahogy történt ez 2017-ben is.

A rozék és vörösborok közötti siller középútról ezt a Kadarkát inkább az utóbbi felé húzza a szíve. Karmazsin piros színű, gyümölcsös, fűszeres, szép savkarakterrel rendelkező könnyed, friss siller bor született a 10 éves Kadarka ültetvényről, a szeptemberi 26-ai szüret következtében.

A Siller technológia lényege, hogy a beszüretelt szőlőt a vörösboros technológiától eltérően csak rövid ideig hagyjuk a cefrén. A cefrét 4 napig áztattuk, majd a színlevet levettük és ezt beoltva reduktív körülmények között erjesztettük. Erjesztés után lederítettük, majd szűrés után február hónapban palackoztuk.

A dolog apropója pedig, hogy a 2018. június 2-3. között megrendezésre került XI. Országos Siller Fesztiválon ez a bor Aranyérmet kapott, ami azért nagy öröm számunkra, mert 171 borász 223 leadott mintája közül került kiválasztásra ez a tétel, 27 másik, Aranyérmes mellett.

Legutóbbi bejegyzések
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Nem tudja elolvasni? Kérjen újat! captcha txt

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

Egri Leányka Superior Késői szüret 2017Egri Bikavér Superior 2015