Ha nyár, akkor buborék.

Arról már meséltünk, hogy miért a Leányka és a Kadarka szőlőfajták a legkedvesebbek számunkra, nem csoda hát, ha azt mondjuk: bizony ezekből a fajtákból készítjük a pincészet gyöngyöző borait is.

A Kadarka önmagában ad tökéletes lehetőséget arra, hogy belőle gyöngyönözőt készítsünk, a Leányka pedig Királyaleányka és Ottonel Muskotály társaságában adja alapját pincészetünk egyik legnagyobb meglepetésének.

Gyöngyözőbor Vörös 2017

Az alapanyag az Almagyar dűlőről származik, melyet 4 napos héjon áztatás után levettünk a cefréről és így erjesztettük tovább. A végeredmény egy gyümölcsös, érett, fajtajelleges bor, melynek az értékeit a széndioxid még jobban kiemeli.

Gyöngyözőbor Fehér 2017

Egy kiváló évjáratnak az első bora. A három alapbort külön-külön reduktív módon erjesztettük, majd házasítottuk. A végeredmény egy könnyedebb gyümölcsös, üde fehérbor lett, amit a 6 g cukor és a 2,2 g/l széndioxid még frissebbé tesz.

Miért meglepetés?

Tavasszal tartottuk meg első vertikális kóstolónkat a Kistályai úti feldolgozó pincénkben, melynek középpontjában a Leányka állt. Mivel szeretjük bevonni a vendégeket is a társalgásba, az est végén feltettük a kérdést: melyek voltak a kedvenc borok a sorban. Nagy meglepetésünkre és még nagyobb örömünkre a nagy superior Leánykák mögött nem sokkal elmaradva végzett fehér Gyöngyöző borunk, ami sokaknál első helyen is állt, mikor a kedvencekről kérdeztük őket. Nem kis érdem ez a borra nézve, amikor néhány résztvevőnél olyan tételeket is megelőzött, mint az Egri Leányka Superior 2014 és 2016 évjáratai, valamint Egri Leányka Superior késői szüret 2017-es tételünket.

Legutóbbi bejegyzések
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Nem tudja elolvasni? Kérjen újat! captcha txt

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

Egri Leányka Superior Késői szüret 2017