Ha nyár, akkor buborék.

Arról már meséltünk, hogy miért a Leányka és a Kadarka szőlőfajták a legkedvesebbek számunkra, nem csoda hát, ha azt mondjuk: bizony ezekből a fajtákból készítjük a pincészet gyöngyöző borait is.

A Kadarka önmagában ad tökéletes lehetőséget arra, hogy belőle gyöngyönözőt készítsünk, a Leányka pedig Királyaleányka és Ottonel Muskotály társaságában adja alapját pincészetünk egyik legnagyobb meglepetésének.

Gyöngyözőbor Vörös 2017

Az alapanyag az Almagyar dűlőről származik, melyet 4 napos héjon áztatás után levettünk a cefréről és így erjesztettük tovább. A végeredmény egy gyümölcsös, érett, fajtajelleges bor, melynek az értékeit a széndioxid még jobban kiemeli.

Gyöngyözőbor Fehér 2017

Egy kiváló évjáratnak az első bora. A három alapbort külön-külön reduktív módon erjesztettük, majd házasítottuk. A végeredmény egy könnyedebb gyümölcsös, üde fehérbor lett, amit a 6 g cukor és a 2,2 g/l széndioxid még frissebbé tesz.

Miért meglepetés?

Tavasszal tartottuk meg első vertikális kóstolónkat a Kistályai úti feldolgozó pincénkben, melynek középpontjában a Leányka állt. Mivel szeretjük bevonni a vendégeket is a társalgásba, az est végén feltettük a kérdést: melyek voltak a kedvenc borok a sorban. Nagy meglepetésünkre és még nagyobb örömünkre a nagy superior Leánykák mögött nem sokkal elmaradva végzett fehér Gyöngyöző borunk, ami sokaknál első helyen is állt, mikor a kedvencekről kérdeztük őket. Nem kis érdem ez a borra nézve, amikor néhány résztvevőnél olyan tételeket is megelőzött, mint az Egri Leányka Superior 2014 és 2016 évjáratai, valamint Egri Leányka Superior késői szüret 2017-es tételünket.

Legutóbbi bejegyzések

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

Egri Leányka Superior Késői szüret 2017