2018. május 17-én került megrendezésre a 22. Egri Borvidéki Borverseny, ahova 59 fehér száraz, 3 fehér félédes, 6 édes, 19 rozé és 81 vörös száraz, azaz 168 minta nevezett.

A zsűri úgy fogalmazott, hogy az idei évben kiemelkedően színvonalasnak bizonyult a mezőny, nem is csoda, hogy 164 érem talált gazdára a nap végére.

A bírák 100 pontos rendszerben értékeltek, hét kategóriában. Boldogságként éltük meg, hogy a Legjobb Desszert bor kategória győztesének Egri Leányka Superior Késői szüret 2017 tételünket választották.

Leánykánkat, tavaly október végén szüreteltük, az Almagyar dűlőben. Az időjárás nagyon kedvezett a töppedésnek, ennek következtében nagyon szép alapanyagot sikerült szüretelnünk, magas mustfokkal. Reduktív módon, kórtartályban erjedt, nem kapott fahordós érlelést.

Szőlővirág és a frissen szedett, roppanós bogyóhéj aromái keverednek nyári rétek szénás-herbás illatával. A zamatok pontosan ugyanezt a diszkrét bájt hordozzák. Könnyed savai üdítőleg hatnak az édességtől már-már szőlőcukorkás jelleget öltött karakterében. 

Legutóbbi bejegyzések

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

Tóth Ferenc Pincészet