2018. május 17-én került megrendezésre a 22. Egri Borvidéki Borverseny, ahova 59 fehér száraz, 3 fehér félédes, 6 édes, 19 rozé és 81 vörös száraz, azaz 168 minta nevezett.

A zsűri úgy fogalmazott, hogy az idei évben kiemelkedően színvonalasnak bizonyult a mezőny, nem is csoda, hogy 164 érem talált gazdára a nap végére.

A bírák 100 pontos rendszerben értékeltek, hét kategóriában. Boldogságként éltük meg, hogy a Legjobb Desszert bor kategória győztesének Egri Leányka Superior Késői szüret 2017 tételünket választották.

Leánykánkat, tavaly október végén szüreteltük, az Almagyar dűlőben. Az időjárás nagyon kedvezett a töppedésnek, ennek következtében nagyon szép alapanyagot sikerült szüretelnünk, magas mustfokkal. Reduktív módon, kórtartályban erjedt, nem kapott fahordós érlelést.

Szőlővirág és a frissen szedett, roppanós bogyóhéj aromái keverednek nyári rétek szénás-herbás illatával. A zamatok pontosan ugyanezt a diszkrét bájt hordozzák. Könnyed savai üdítőleg hatnak az édességtől már-már szőlőcukorkás jelleget öltött karakterében. 

Legutóbbi bejegyzések
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Nem tudja elolvasni? Kérjen újat! captcha txt

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

Tóth Ferenc Pincészet