Áprilisban amellett, hogy végre gyönyörű tavasz érkezett a borvidékre és a szőlő is szépen elkezdett fejlődni, rengeteg eseményen vettünk részt, magyar és nemzetközi szinten is. A legkedvesebbekről készítettünk néhány mondatos feljegyzéseket.

Tóth Ferenc PincészetVince Budapest Wine Show 2018 – április 5-7., Budapest

A Vince számunkra az egyik leginkább várt esemény, amire minden évben nagy örömmel készülünk. A legfrissebb Gyöngyözőket, Egri Leányka 2016, Egri Leányka Superior 2014, Egri Csillag 2017, Kadarka Siller 2017, Kadarka 2015, Egri Bikavér Superior 2015 és Várvédő 2013 borainkat vittük. Közép-Európa legnagyobb boreseményén Elizabeth Gabay MW is meglátogatott minket standunkon.

Tóth Ferenc PincészetBraVinO Wine Show 2018 – április 13., Pozsony

A tavalyi évben a Pannon Borműves Céhhel karöltve vettünk részt a Bravinon. Idén is ellátogattunk; Gyöngyözők, Leánykák, Bikavérek és Kadarka kíséretében. Azonkívül, hogy ezeket a borokat kóstoltattuk a nagyközönséggel, a Kadarka mesterkurzuson bemutatásra került Kadarka 2015 borunk a szakmának, illetve a megszállottaknak.

Vinitaly 2018 – április 15-18., Verona

Idén ismét megrendezésre került Veronában a Vinitaly kiállítás kulturális kísérőrendezvénye, a Tasting ExPress, ahol egy a Magyarországot bemutató másfél órás prezentációban bemutatták a legfontosabb borvidékeinket és 12 válogatott bort. A tucatnyi bor között kapott helyett Kadarka 2015 tételünk is.

Tóth Ferenc PincészetKékfrankos Április Nagykóstoló 2018 – április 21., Budapest

Korábban írtunk arról, hogy Pincészetünk idén ünnepli 35. évfordulóját. Ezért ez a rendezvény nem csak saját fénye miatt volt különleges számunkra, hanem azért is, mert itt mutattuk be először a Jubileumra készült borunkat, ami pont egy Kékfrankos. Egy picit ünnepélyesebb módon is; a rendezvény mellett a Borkollégium – Pop-Up School keretén belül is prezentáltuk büszkeségünket.

Tóth Ferenc PincészetEgri Csillag Weekend 2018 – április 27-30., Eger

Az idén ötnaposra hosszabbodott Csillag Fesztivál ismét a Dobó téren került megrendezésre a közkedvelt Food Truck Show-val együtt. A május elsejei hosszú hétvégén városunk zsúfolásig telt, a helyieknek és nyaralóknak is könnyűzenével, friss Csillagokkal, finom ételekkel készültek a helyi pincészetek és éttermek. A 2017-es tételünk mellett, 2016-os Superior Csillagunk is népszerű volt a látogatók között.

Májusban sem pihenünk! Egerben Csokoládékóstoló és Leányka vertikális, Budapesten pedig az V. Hárslevelű éjszakája lesznek főbb állomásaink, de ezen kívül még több meglepetést is tartogatunk és gőzerővel készülünk a nyárra, a Szépasszonyvölgyben is.

Legutóbbi bejegyzések

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

Tóth Ferenc Pincészet Várvédő 2013Egri Leányka