Áprilisban amellett, hogy végre gyönyörű tavasz érkezett a borvidékre és a szőlő is szépen elkezdett fejlődni, rengeteg eseményen vettünk részt, magyar és nemzetközi szinten is. A legkedvesebbekről készítettünk néhány mondatos feljegyzéseket.

Tóth Ferenc PincészetVince Budapest Wine Show 2018 – április 5-7., Budapest

A Vince számunkra az egyik leginkább várt esemény, amire minden évben nagy örömmel készülünk. A legfrissebb Gyöngyözőket, Egri Leányka 2016, Egri Leányka Superior 2014, Egri Csillag 2017, Kadarka Siller 2017, Kadarka 2015, Egri Bikavér Superior 2015 és Várvédő 2013 borainkat vittük. Közép-Európa legnagyobb boreseményén Elizabeth Gabay MW is meglátogatott minket standunkon.

Tóth Ferenc PincészetBraVinO Wine Show 2018 – április 13., Pozsony

A tavalyi évben a Pannon Borműves Céhhel karöltve vettünk részt a Bravinon. Idén is ellátogattunk; Gyöngyözők, Leánykák, Bikavérek és Kadarka kíséretében. Azonkívül, hogy ezeket a borokat kóstoltattuk a nagyközönséggel, a Kadarka mesterkurzuson bemutatásra került Kadarka 2015 borunk a szakmának, illetve a megszállottaknak.

Vinitaly 2018 – április 15-18., Verona

Idén ismét megrendezésre került Veronában a Vinitaly kiállítás kulturális kísérőrendezvénye, a Tasting ExPress, ahol egy a Magyarországot bemutató másfél órás prezentációban bemutatták a legfontosabb borvidékeinket és 12 válogatott bort. A tucatnyi bor között kapott helyett Kadarka 2015 tételünk is.

Tóth Ferenc PincészetKékfrankos Április Nagykóstoló 2018 – április 21., Budapest

Korábban írtunk arról, hogy Pincészetünk idén ünnepli 35. évfordulóját. Ezért ez a rendezvény nem csak saját fénye miatt volt különleges számunkra, hanem azért is, mert itt mutattuk be először a Jubileumra készült borunkat, ami pont egy Kékfrankos. Egy picit ünnepélyesebb módon is; a rendezvény mellett a Borkollégium – Pop-Up School keretén belül is prezentáltuk büszkeségünket.

Tóth Ferenc PincészetEgri Csillag Weekend 2018 – április 27-30., Eger

Az idén ötnaposra hosszabbodott Csillag Fesztivál ismét a Dobó téren került megrendezésre a közkedvelt Food Truck Show-val együtt. A május elsejei hosszú hétvégén városunk zsúfolásig telt, a helyieknek és nyaralóknak is könnyűzenével, friss Csillagokkal, finom ételekkel készültek a helyi pincészetek és éttermek. A 2017-es tételünk mellett, 2016-os Superior Csillagunk is népszerű volt a látogatók között.

Májusban sem pihenünk! Egerben Csokoládékóstoló és Leányka vertikális, Budapesten pedig az V. Hárslevelű éjszakája lesznek főbb állomásaink, de ezen kívül még több meglepetést is tartogatunk és gőzerővel készülünk a nyárra, a Szépasszonyvölgyben is.

Legutóbbi bejegyzések
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Nem tudja elolvasni? Kérjen újat! captcha txt

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

Tóth Ferenc Pincészet Várvédő 2013Egri Leányka