“Véleményünk szerint a Kékfrankos az a fajta, amely rendkívüli minőséget képes létrehozni az Egri Borvidéken, s főleg a Síkhegy dűlőben. A terroir és ez a fajta ideális fitotechnikai műveletek mellett, minden évben olyan cukorfokot biztosít, amire nyugodtan fel lehet építeni az Egri Bikavért.”

2018 április 21-én a Tóth Ferenc Pincészettel nem csak részt veszünk a Kékfrankos Április Nagykóstolón, hanem előadást is tartunk a Borkollégium Pop-up School keretén belül.

A kurzus 17.00 órától veszi kezdetét, ahol Tóth Katalin prezentálja öt különböző, bemutatásra szánt borunkat:

1. Rozé Kékfrankos 2017

A szőlőt technológiai érettségben szüreteltük, ami rose alapanyag esetében azt jelenti, hogy a teljes éréshez képest hamarabb kell a szőlőt leszedni, hogy meglegyen a megflelő illat és savtartalom. Zúzás, bogyózás után egyből préseltük.

2. Kékfrankos 2013

Lilába hajló színvilág, illata erőteljes meggyes, málnás. Tartalmas közepesen testes bor, szép gyümölcsösséggel. Jó struktúra, az utóíz elég hosszú és tartalmas. Illatban és ízben harmonizáló kerek nagyon szép bor.

3. Egri Bikavér 2015

Összetett, telt, harmonikus bor több éves potenciállal. Magyaros, marhából és kacsából készült ételek mellé ajánljuk.

4. Egri Bikavér Superior 2015

Mély színű, sokrétű, szokatlanul gazdag bikavér stílus. Szép, érett alapanyag, intenzív ibolyás, szilvás illattal és egyszerre cseresznyés – meggyes fűszeres jegyekkel. Tanninérzete szinte édesen bársonyos, Komoly szerkezetű, kerek, hosszú lecsengésű bor nagy potenciállal.

5. Egri Kékfrankos Superior 2013

Az ötödik tételünk mindegyik közül a legkülönlegesebb és legelőször kerül bemutatásra a borkedvelők felé.

Jubileumi bor a 35. évfordulóra – egy kiemelkedő évjárat eredménye
Pincészetünk évtizedek óta készít Kékfrankost, ami az Egri Bikavér legfontosabb összetevője és a házasítás alapja. Régóta kísérletezünk a fajtával és egyre jobban és mélyebben ismerjük meg ezt a szőlőt és a benne rejlő lehetőségeket. Ezzel együtt szeretjük meg és válunk csodálóivá.

Fajtaborként ez az évjárat tökéletesen megmutatja a Kékfrankos egri arcát, büszkén hordozza a termőhelyet, így a 2013-as gyönyörű, meleg ősz következtében szüretelt és több mint négy évet hordóban töltött borunkra mondtuk azt: ezt a limitált palackszámot szánjuk 35. évfordulónk méltó jelképének.

Rendkívül gazdag, összetett bor született, mely már tényleg csak arra vár, hogy ruhát öltsön és hallgassa a fogyasztóiból kiváltott érzelmeket.

 

Legutóbbi bejegyzések

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

Egri Bikavér Superior 2013Tóth Ferenc Pincészet